Kakovostna montaža oken je ključnega pomena

Montaža oken mora biti izvedena v skladu z najsodobnejšimi standardi, drugače okna ne dosegajo pričakovanih učinkov. Če stik med okenskim profilom in zidom oziroma špaleto ni dobro zatesnjen, nastajajo toplotne izgube, mogoč je tudi razvoj plesni zaradi površinske kondenzacije vlage. Trenutno se še vedno v večjem obsegu uporablja klasična montaža oken z uporabo poliuretanskih pen, ki je v uporabi že 20 let in je temu primerno zastarel način montaže. Problem poliuretanske pene je vlaga, ki se nabira v njej in povzroči, da purpena izgubi svojo funkcijo in počasi razpade (izgubi izolativne lastnosti). Poliuretanske pene niso obstojne na UV žarke, ne zagotavljajo zaščite pred toplotno izgubo energije, nastankom toplotnih mostov in možnostjo nastanka kondensa in plesnenja. Še posebej je to problematično pri lesenih oknih, saj lahko zaradi prisotnosti vlage začnejo počasi propadati.

Montaža oken po standardu RAL zagotavlja pravilno delovanje rege in preprečuje nastajanje toplotnih mostov tako, da zaščiti sloj izolacije pred vlago s posebnim trakom. Ta tudi poveže okenski okvir s steno tako, da kljub toplotnemu raztezanju PU pena ohrani svojo funkcijo. RAL montaža oken tako zagotavlja, da je stik med okenskim okvirjem in steno dodatno in učinkovito zatesnjen.

Kakovostna montaža oken, na primer lesenih oken, po RAL standardu zagotavlja daljšo življenjsko dobo okna, zato je nujno, da to opravilo prepustimo izkušenim strokovnjakom.

Ral montaža oken

Katera lesena okna - ugodna cena

Odgovor na vprašanje, katera lesena okna so najboljša, boste našli v podjetju Okna KLI Ambient d.o.o., kjer vam izdelamo leseno okno (cena na voljo na naši spletni strani) iz kakovostnega smrekovega, macesnovega in hrastovega lesa. Seveda vam leseno okno izdelamo po meri. Cena je v tem primeru nekoliko višja. Vsa naša lesena okna so izdelana iz lepljenih nosilcev, ki so zaščitena z ustrezno zaščito, da ohranijo videz naravnega lesa in obdržijo lastnosti naravnega materiala.

Okna iz lesa ustvarjajo lepši in prijetnejši videz bivalnega okolja, saj spodbujajo prijetno razpoloženje, občutek topline in udobja, poleg tega pa jih enostavno in poceni vzdržujete. Naše leseno okno, katerega cena je resnično ugodna, bo dopolnilo vaš osebnostni slog in vam pomagalo do opaznih prihrankov pri porabi energije. Po meri izdelana lesena okna so iz naštetih razlogov prav gotovo odlična naložba v prihodnost.

Se še vedno sprašujete, katera lesena okna so najboljša? Obiščite naš prodajno razstavni salon in se sami prepričajte, katera lesena okna so najboljša. Prepričani smo, da vas bo navdušila tako ugodna cena za leseno okno kot tudi ugodna montaža oken.