Lesena okna in lesena vrata - Okna KLI, okna po meri

V podjetju okna KLI zagovarjamo, da so lesena okna in lesena vrata vedno prava izbira ravno zaradi uporabe odličnih lesenih materialov. Argumentov zanje je res veliko, pa tudi izkušnje v Sloveniji in po svetu kažejo, da je les vedno bolj cenjen in vedno pogostejša izbira v gradnji. Za lesena okna in vrata se lahko uporabljajo različne vrste lesa, kar vpliva tako na videz kot na lastnosti izdelka.

Prodaja lesenih oken in vrat

Lesena okna in lesena vrata ali PVC okna in vrata?

Lesena okna se vračajo. Čeprav smo bili priča veliki popularnosti PVC oken, pa se ta trend počasi ustavlja in obrača nazaj, tako se vse več ljudi odloča za lesena okna. Na podlagi izkušenj vam zagotavljamo, da imajo lesena okna številne prednosti, sploh na našem področju, kjer smo priče velikim temperaturnim nihanjem.

Kamorkoli pridete, lahko vedno takoj veste, kako stara oz. kako moderna okna in vrata so v uporabi. Glavni pomislek oziroma argument pri odločanju za PVC okna je navadno ta, da ne zahtevajo rednega vzdrževanja kot lesena okna. Tehnologija je izjemno napredovala, zato so lesena okna bistveno bolj kakovostna, okna bolje tesnijo. Lesena okna in vrata pa so tudi odličen toplotni in zvočni izolator, obenem pa je les naraven material in kot tak ne škoduje okolju.

Velja omeniti tudi, da v nekaterih državah že priporočajo uporabo lesenih oken pri gradnji objektov, kjer se bo zadrževalo večje število ljudi, saj les za razliko od PVC pri gorenju ne spušča v zrak izredno strupenih plinov.

Vas zanima cenik za lesena okna in vrata?

V podjetju okna KLI nudimo široko ponudbo najboljših lesenih oken in vrat. Lesena okna so lahko iz različnih materialov, zasteklitev okna je tudi pomemben faktor, prav tako uporaba dodatnih materialov. Zato je za lesena okna cenik težko pripraviti vnaprej, saj vsakdo potrebuje individualna lesena okna in vrata, ki bodo najbolj optimalno zadovoljila potrebe.

Če bi želeli cenik za lesena okna, obiščite spletno stran podjetja oka KLI ali pa nas pokličite, z veseljem vam bodo prisluhnili in pripravili cenik za vaša nova lesena okna oziroma ponudbo samo za vas. Nudimo vam lesena okna in vrata različnih izvedb:

  • KLI Lignum 68: z dvoslojno ali troslojno zasteklitvijo (debelina 68mm)
  • KLI Lignum 78s troslojno zasteklitvijo (debelina 78mm)
  • KLI Quadro 78: s troslojno zasteklitvijo (debelina 78mm)
  • KLI Still 68/78: z dvoslojno ali troslojno zasteklitvijo (debelina 68/78mm)
  • KLI Prestige 85:z dvoslojno ali troslojno zasteklitvijo (debelina 85mm)
  • KLI Prestige 95: s troslojno zasteklitvijo (debelina 95mm)
  • KLI Slim 110:s troslojno zasteklitvijo (debelina 110mm)

Velika lesena okna

Primerjava stara in nova lesena okna

Veliko naših strank ima lesena okna stara že več kot 20 let in najbolj jih moti, da je lesena okna potrebno vzdrževati. Tehnologija je v zadnjih nekaj letih zelo napredovala, saj je sedaj že standard uporaba lepljencev (3 sloji lesa zlepljeni skupaj, s tem se zmanjšajo predvsem sile, ki nastopajo v lesu) za izdelavo oken, leseni okvirji so debelejši kot včasih, tudi zasteklitev je drugačna, saj so starejše zasteklitve v primerjavi s sedanjimi zasteklitvami več kot 5x energijsko bolj potratne. Velik napredek je na področju premazov za lesena okna, kjer so z nanotehnologijo že razvili premaze, ki so odporni na UV žarke, ki najbolj poškodujejo zunanji premaz lesenega okna.

PREVERITE PONUDBO LESENIH OKEN >>>