Lesena okna in vrata

Les je starodavni material, ki nas spremlja že od pradavnine. Že nekdaj se je uporabljal za oblikovanje izdelkov, ki so olajševali življenje. Tudi v današnjih dneh je izredno zaželjen v različnih oblikah in lesena okna ter vrata so le ena izmed njih. Les je zaradi svojih lastnosti izredno popularen za izdelavo izdelkov, saj je z njim enostavno delati, prav tako pa je obnovljiv vir energije, kar je dan danes zelo pomembno.

V podjetju Okna KLI Ambient d.o.o,. zagovarjamo, da so lesena okna in vrata vedno prava izbira ravno zaradi njegove široke uporabe. Argumentov zanje je res veliko, pa tudi izkušnje v Sloveniji in po svetu kažejo, da je les vedno bolj cenjen in vedno pogostejša izbira v gradnji, saj se uporabljajo predvsem v nizkoenergijskih in pasivnih hišah, ki zahtevajo kar najvišjo kvaliteto.

Za lesena okna in vrata se lahko uporabljajo različne vrste lesa, kar vpliva tako na videz kot na lastnosti izdelka.

Prodaja lesenih oken in vrat

Les ali PVC?

Lesena okna in vrata se vračajo. Čeprav smo bili priča veliki popularnosti PVC oken, pa se ta trend počasi ustavlja in obrača nazaj, tako se vse več ljudi odloča za lesena okna. Na podlagi izkušenj vam zagotavljamo, da imajo lesena okna številne prednosti, sploh na našem področju, kjer smo priče velikim temperaturnim nihanjem.

Glavni pomislek pri odločanju za PVC okna je navadno ta, da ne zahtevajo rednega vzdrževanja kot lesena okna, kar pa v resnici ni resnična trditev. Tudi PVC okna imajo okovja, ki jih je potrebno vzdrževati, prav tako pa ni mogoče popraviti poškodb, ki nastanejo pri uporabi. Tehnologija je izjemno napredovala, zato so lesena okna bistveno bolj kakovostna, njihovo vzdrževanje pa je enostavno. Nova plast barve na lesenih oknih jih popolnova obnovi in popravi potencialne poškodbe. Velik napredek je na področju premazov za lesena okna, kjer so z nanotehnologijo že razvili premaze, ki so odporni na UV žarke, ki najbolj poškodujejo zunanji premaz lesenega okna. Dihajo s prostorom in odlično tesnijo kar zmanjšuje možnost nastanka plesni v prostoru. So tudi odličen toplotni in zvočni izolator, obenem pa je les naraven material in kot tak ne škoduje okolju, saj je možna reciklaža le-tega.

Velja omeniti tudi, da v nekaterih državah že priporočajo uporabo lesenih oken pri gradnji objektov, kjer se bo zadrževalo večje število ljudi, saj les za razliko od PVC pri gorenju ne spušča v zrak izredno strupenih plinov.

Kaj vse vpliva na ceno lesenih oken?

Lesena okna in vrata v Okna KLI Ambient

Nudimo široko ponudbo najboljših lesenih oken in vrat. Lesena okna so izdelana iz lepljenih nosilcev, ki omogoča naravno gibanje lesa in s tem preprečimo krivljenje in povešanje. Trend lesenih vhodnih vrat se vrača iz preteklosti in prinaša sodobno uporabo, ki zadošča potrebam modernega življenja.

Kolekcije lesenih oken:

  • KLI Lignum 68: z dvoslojno ali troslojno zasteklitvijo (debelina 68mm)
  • KLI Lignum 78: s troslojno zasteklitvijo (debelina 78mm)
  • KLI Quadro 78: s troslojno zasteklitvijo (debelina 78mm)
  • KLI Still 68/78: z dvoslojno ali troslojno zasteklitvijo (debelina 68/78mm)

Kolekcije lesenih vrat:

  • Classic s klasičnim dizajnom, rustikalno izvedbo in možnostjo dodajanja svetlobnih niš
  • Vetro s krili iz posebnih večslojnih plošč , ki so ojačane z okvirjem iz masivnega lesa in integriranimi stabilizatorji
  • Modern so moderna vrata z dodanimi materiali, ki les dopolnjujejo in mu dodajo pridih modernosti

Kvalitetna lesena okna

Vhodna lesena vrata