Komarnik bo učinkovito odvrnil vso letečo nadlogo

Če vas ponoči napadajo razna leteča bitja, vam pijejo kri in vam nadležno brenčijo okoli ušes je zadnji čas, da se zaščitite in si omogočite miren spanec. Komarnik na oknu je zelo učinkovit, če ste previdni in v času, ko imate prižgano luč zapirate tudi vrata. Miren spanec je potreben vsem, zato priporočamo komarnike še posebej na področjih, kjer je insektov več kot drugje. Komarjev je več tam kjer imajo pogoje in možnost odlaganja jajčec. Zato preden vgradite komarnike za okna, odstranite iz okolja vse posode s stoječo vodo, kamor komarji odlagajo jajčeca. To je prvi korak k mirni noči. Montaža komarnika je mogoča na vseh odprtinah, zato je izvedljivo vgraditi tudi komarnik za drsna vrata, da bo zaščita res učinkovita. Če na primer vgradite komarnik na vsa okna in bodo drsna ali balkonska vrata nezaščitena, bo rezultat takšen, kot da niste vgradili komarnika nikamor. Insekti bodo še vedno našli pot v vaše stanovanje ali hišo ter vas še naprej motili. Kljub temu pa je vseeno bolje, da si privoščite komarnike za okna in zaščitite tudi balkonska vrata s komarnikom, kot da uporabljate insekticide in repelente, saj ti vplivajo na človekov živčni sistem in se nikakor ne smejo uporabljati v zaprtih prostorih. Najboljša je torej mehanska zaščita, zato premislite o tem. Na voljo je tudi komarnik po meri, saj je veliko oken, ki niso standardnih dimenzij in z lahkoto bomo izdelali komarnike tudi zanje.

Komarnik za okna

Komarnik za okna je učinkovita in cenovno ugodna rešitev

Komarnik za okna je trajen zato je cena ugodna in glede na to, da je to najbolj funkcionalna in preprosta zaščita pred insekti, se vložek hitro povrne. Mir vendar tudi nekaj stane. Tudi vzdrževanje komarnika za okna ni potrebno, le tu in tam ga obrišite s krpo in nežnim čistilom, pa bo vedno ohranil svoj videz. Komarniki so pri nas dokaj nov prodajni artikel, sploh komarniki za drsna vrata. Tudi balkonska vrata s komarnikom danes niso več takšna redkost. Imajo dvojno vlogo, saj poleg trajne, naravne zaščite pred žuželkami nudijo tudi zaščito stavbnega pohištva. Komarnik po meri lahko naročite za vse vrste oken in izbirate tudi barvo. Temnejše barve vas bodo poleti učinkovito zavarovale pred soncem in ker so komarniki za okna precej gosto tkani ter prožni, bodo vaša stekla zaščitena tudi pred točo in močnimi nalivi kateri so vse pogostejši. Kar se tiče prahu in umazanije so balkonska vrata s komarnikom veliko manj prašna od tistih brez njega, prav tako pa pajki ne pletejo mrež na oknih. Torej lahko rečemo, da so učinkovita zaščita tudi pred umazanijo.

Komarnik po meri

Če še niste pomislili na to, naj vam povemo, da so komarniki po meri še posebej za alergike, zelo dobrodošli v spomladanskih mesecih, saj vas bodo zavarovali pred vdorom cvetnega prahu, ko je cvetenje v polnem razmahu.

Komarnik torej več kot dobro zavaruje pred mnogimi dejavniki in omogoči normalno zračenje prostorov. Zdaj ko ste spoznali, da je komarnik učinkovita zaščita ne le pred insekti in da ponuja rešitev za vse vrste odprtin, si brez težav lahko omislite tudi komarnik za drsna vrata.

Komarnik po meri je rešitev za vse vrste oken in vrat

Komarnik za drsna vrataKer je na trgu veliko različnih dimenzij oken je najboljša rešitev zagotovo komarnik po meri, ki se bo popolnoma prilegal na vsako odprtino. Tako boste lahko opremili tudi balkonska vrata s komarnikom, okrogla in druga okna ter vse ostale odprtine, zahtevate lahko tudi komarnik za drsna vrata. Obstajajo različni tipi in vrste kot so fiksni ali drsni komarniki, plise, rolo ali krilni… Če želite imeti balkonska vrata s komarnikom je morda najboljša rešitev rolo, zaradi velike površine, ki jo prekrije. Vgrajeno ima namreč zavoro, ki deluje pri odpiranju in zapiranju, mreža pa je zaradi posebne zaščite izredno stabilna.

Oglejte si tudi ponudbo lesenih oken in vrat