Menjava oken Kli LogatecMenjava oken lahko občutno zniža mesečne stroške

Menjava oken je eno tistih opravil, s katerim marsikdo odlaša, dokler je to mogoče, saj ima občutek, da je investicija previsoka. Vendar pa v resnici menjava oken še zdaleč ne predstavlja zgolj nepotrebnega stroška - prav zavlačevanje z menjavo je pogosto krivo za ogromne izgube, zaradi česar vsak mesec plačate precej več, kot bi bilo nujno.

Menjava oken je ekološka in ekonomična naložba

Stara okna, skozi katera piha in ki v zimskih mesecih prepuščajo mrzel zrak, v poletnih pa vročino, nikakor ne morejo zagotoviti udobnega bivanja, kar lahko na dolgi rok vpliva tudi na vaše zdravstveno stanje. Menjava oken bo poskrbela za odpravo tovrstnih težav z izolacijo, poleg toplotne pa se bo izboljšala tudi zvočna izolacija, kar pomeni manj hrupa v vašem domu. Boljša izolacija pa je seveda povezana z nižjo porabo energije za ogrevanje, ki se lahko z menjavo oken zmanjša celo do 30 % (konkreten prihranek je sicer odvisen od površine oken na določenem objektu). Odprava nepotrebnih izgub pa pomeni tudi manjšo obremenitev za okolje, zato je menjava oken tudi ekološko osveščena odločitev.

VEČ INFORMACIJ NAJDETE NA NAŠI SPLETNI STRANI

Izbira materiala in dizajna novih oken

Eden prvih korakov pri menjavi oken je izbira materiala za nova okna. Najbolj razširjena so lesena in PVC-okna, pogosta pa je tudi kombinacija lesa in aluminija. Vsak od omenjenih materialov ima tako svoje prednosti kot slabosti, ki jih je smiselno natančno preučiti pred izvedbo menjave oken, seveda pa je priporočljivo pridobiti tudi strokovno mnenje. Pomemben vidik menjave oken pa je tudi izbira samega dizajna - dandanes so možnosti praktično neomejene, od tradicionalnega do modernega stila in številnih »vmesnih odtenkov«, zato lahko izberete okna, ki se najbolje podajo k celostni podobi vašega doma.