Lesena okna prinašajo številne prednosti pred PVC okni

Lesena okna po zaslugi številnih pozitivnih lastnosti lesa ponovno postajajo vse bolj cenjena. Les je naraven, okolju in človeku prijazen material. Izdelava lesenih oken ne obremenjuje okolja, česar za izdelavo oken iz PVC ne moremo trditi. Leseni izdelki ne zahtevajo veliko vzdrževanja, odlikujejo pa jih trajnost in stabilnost ter dolga življenjska doba. Ne nazadnje, lesena okna s svojim naravnim in estetsko dovršenim videzom v prostoru izžarevajo toplino in domačnost. Po meri izdelana lesena okna so iz naštetih razlogov prav gotovo odlična naložba v prihodnost.

Lesena okna so glede na izkušnje uporabnikov še zlasti postala priljubljena pri nizkoenergijskih in pasivnih (okolju prijaznih) gradnjah, saj so energetsko učinkovita, zagotavljajo zdravo bivanje in ustrezno osvetljenost prostorov. Če poskrbimo za ustrezno vzdrževanje lesenih oken, lahko ta preživijo kar več generacij kot PVC okna. Les diha, zato leseni okvirji omogočajo prepuščanje zraka. Pozimi tako prepuščajo dovolj zraka, da prostor ostaja svež, a vseeno topel. Poleg naštetih dobrih lastnosti pa leseno okno odlikuje tudi ugodna cena izdelave.

Obnova lesenih oken pomemeben del vzdrževanja

Če poskrbimo za redno in ustrezno vzdrževanje ter obnovo, lahko lesena okna preživijo kar več generacij kot PVC okna. Zato potrebujejo lesena okna vsakih nekaj let obnovo zaščitnega laka in barve. Obnova je preprosta, lesena okna pa so po obnovi znova videti kot nova. Obnova lesenih oken se začne z brušenjem barve, izravnavo neravnin in ustvarjanje ustrezne podlage za nove nanose. Ali je treba odstraniti celoten, star in razpokan sloj barve, je odvisno predvsem od tega, v kakšnem stanju je okno. Morebitne poškodbe in razpoke zapolnimo s posebnim kitom za les.

Po brušenju okenski okvir in krila premažemo z ustreznimi zaščitnimi premazi, ki bodo varovala pred škodljivci in negativnimi vremenskimi vplivi, kot so sevanje UV žarkov, dež in temperaturne spremembe. Po nanosu in sušenju prve plasti barvo še enkrat rahlo obrusimo, nato pa nanesemo še drugo plast premaza.V primeru, da so lesena okna že zelo dotrajana in obnova ni več mogoča, jih je najbolje zamenjati z novimi.

Zamenjava oken vam lahko prinese več dobrega, kot si morda predstavljate. Z novimi okni lahko energetsko stanje v stanovanju ali hiši izboljšamo na najhitrejši možen način. Sodobna okna so zrakotesna, predvsem pa so tudi protihrupna. Okna so na voljo z različnimi stopnjami zvočne izolacije – odvisno od okolja in stopnje hrupa. Protihrupna okna s kakovostnimi profili zagotavljajo učinkovito zvočno izolacijo, ki hrup iz okolja pusti tam, kamor spada – zunaj. Kar je še zlasti pomembno za vse, ki živijo ob večjih prometnicah ali avtocestah.

Z novimi protihrupnimi okni do boljše zvočne izolacije

Po nova lesena okna v OKNA KLI Ambient (Ljubljana)– visoka kakovost po ugodni ceni

Ali je tudi pri vas napočil čas za zamenjavo oken pa ne veste, kje dobiti lesena okna po ugodni ceni? Pravi odgovor vam ponujamo v podjetju OKNA KLI Ambient, ki že 60 let nudi ugodna lesena okna vrhunske kakovosti. Celovito ponudbo visoko kakovostnega stavbnega pohištva, od svetovanja do strokovne vgradnje in servisiranja, dopolnjuje izdelava lesenih oken po naročilu. Najpogosteje so lesena okna izdelana iz lesa, kot sta smreka ali macesen, seveda pa ugodimo tudi željam bolj zahtevnih strank.

Po zaslugi sodobne tehnologije so lesena okna izdelana vrhunsko, z najbolj kakovostnimi materiali, zato lahko hodijo v korak z novejšimi materiali in jih v mnogočem celo prekašajo. Lesena okna vam bodo zagotovila vrhunsko zaščito, obenem pa vam bodo polepšala dom.

Če torej kupujete nova okna, Ljubljana pa je vaša okolica, vas vabimo, da se oglasite v našem prodajno razstavnem salonu na Šmartinski cesti. Vse, ki živite v okolici Maribora, pa bo razveselila tudi novica, da so vam naša lesena okna na voljo tudi v Mariboru. Poslovna enota se nahaja na Ptujski cesti.

Vabljeni.