Vzdrževanje lesenih oken je enostavno

Naša lesena okna, vzdrževanje katerih je enostavno, a vseeno nujno potrebno v izogib morebitnim poškodbam, so vsa visoke kvalitete. Les je naravni material, ki je relativno mehek in ga je zato mogoče dobro oblikovati. Je material, ki odseva občutek topline in v ljudeh zbuja občutek domačnosti. Pozitivna je tudi taktilna izkušnja lesa, saj dotiki lesa zbujajo prijetne občutke. Les avtomatično povezujemo z občutjem lepega in prijetnega. Les v obliki končnega izdelka - lesenih oken - kaže tradicijo obdelovanja in uporabe lesa, a je nepogrešljiv tudi pri modernem oblikovanju izdelkov in prostorov, k čemur prispevajo tudi lesena okna. Vzdrževanje je potrebno, da se sanira poškodbe. Veliko različnih pozitivnih lastnosti lesa je privedlo do široke uporabe na različnih področjih človekovega življenja in ustvarjanja. S tem pa so se razvili tudi različni načini obdelave lesa. Od grobih strojnih razrezov hlodov v deske na žagah, do finih ročnih spretnosti, in vaša bo nato izbira, katera lesena okna izbrati.

Lesena okna s polkni

Katera lesena okna so najboljša

Les je treba pravilno obdelati, kar velja tudi za lesena okna. Vzdrževanje in oblikovanje omogočata uporabo različnih stilnih izrazov, od zaobljenih, mehkih lesenih robov, do čistih, ravnih modernih linij. Sto različnih izrazov iz istega materiala. Lesena okrogla okna ponujajo bistveno več različnih stilnih možnosti, kot na primer PVC ali ALU okna. Vsako drevo in vsak kos lesa je pravzaprav neponovljiv in unikaten. Že to, eno samo dejstvo, govori v prid estetski privlačnosti lesenih oken. Oglejte si ponudbo in se odločite, katera lesena okna izbrati, vsa pa so narejena po najnovejših tehnoloških standardih s spoštovanjem tradicije oblikovanja lesenih oken. Vzdrževanje je, kot že omenjeno, nujno potrebno. Vabimo vas v poslovalnice našega podjetja Ambient d.o.o.

Katera lesena okna so primerna za vaš dom?

Izmed materialov, ki se uporabljajo za izdelavo okenskih okvirjev, je ekološki edino les oziroma lesena okna. Vzdrževanje oken skrbi, da bodo ta lepa kot prvi dan. Ker je Slovenija kar 60 % poraščena z gozdovi, je uporaba lesa smiselna tako iz gospodarskega, kot tudi ekološkega vidika. S trajnostnim odnosom do gozda se pogozdenost območja ohranja. Poleg vetrne, sončne, geotermalne energije les spada med obnovljive vire energije, zato priporočamo lesena okna. Vzdrževanje lesenih oken se razlikuje od PVC ali ALU oken, čas porabljen za čiščenje pa se ne bo spremenil.