Kakovostna montaža oken zagotavlja daljšo življenjsko dobo okna

Montaža oken mora biti izvedena v skladu z najsodobnejšimi standardi, drugače okna ne dosegajo pričakovanih učinkov. Če stik med okenskim profilom in zidom oziroma špaleto ni dobro zatesnjen, nastajajo toplotne izgube, mogoč je tudi razvoj plesni zaradi površinske kondenzacije vlage. Trenutno se še vedno v večjem obsegu uporablja klasična montaža oken z uporabo poliuretanskih pen, ki je v uporabi že 20 let in je temu primerno zastarel način montaže. Problem poliuretanske pene je vlaga, ki se nabira v njej in povzroči, da purpena izgubi svojo funkcijo in počasi razpade (izgubi izolativne lastnosti). Poliuretanske pene niso obstojne na UV žarke, ne zagotavljajo zaščite pred toplotno izgubo energije, nastankom toplotnih mostov in možnostjo nastanka kondensa in plesnenja. Še posebej je to problematično pri lesenih oknih, saj lahko zaradi prisotnosti vlage začnejo počasi propadati.

Montaža oken po standardu RAL zagotavlja pravilno delovanje rege in preprečuje nastajanje toplotnih mostov tako, da zaščiti sloj izolacije pred vlago s posebnim trakom. Ta tudi poveže okenski okvir s steno tako, da kljub toplotnemu raztezanju PU pena ohrani svojo funkcijo. RAL montaža oken tako zagotavlja, da je stik med okenskim okvirjem in steno dodatno in učinkovito zatesnjen. Kakovostna montaža oken po RAL standardu zagotavlja daljšo življenjsko dobo okna, zato je nujno, da to opravilo prepustimo izkušenim strokovnjakom.

Odgovor boste našli v podjetju OKNA KLI Ambient, kjer vam izdelamo kakovostna lesena okna po meri Lesena okna po meri ustvarjajo lepši in prijetnejši videz bivalnega okoljaMontaža oken mora biti izvedena v skladu z najsodobnejšimi standardi.

Kdaj je čas za obnovo starih lesenih oken?

Tudi okna se sčasoma postarajo in jih je za zagotavljanje udobnega bivanja treba zamenjati. Zamenjava oken vam lahko prinese več dobrega, kot si morda predstavljate. Z novimi okni lahko energetsko stanje v stanovanju ali hiši izboljšamo na najhitrejši možen način. Sodobna okna so zrakotesna in odlično zadržujejo hrup, senčila stanovalce ščitijo pred neželenimi pogledi in svetlobo, sodobno okovje pa omogoča odpiranje na več načinov.
Zamenjava oken je tudi ugodna rešitev za vse tiste, ki živijo ob večjih prometnicah ali avtocestah. Nova okna so dobro zvočno izolirana in tako preprečujejo, da bi vam ponoči hrup s ceste kradel spanec. Zamenjava oken je vsekakor modra odločitev, še posebej če so vaša sedanja okna starejšega datuma. Obnova starih lesenih oken torej prinaša številne prednosti, zato nikar ne odlašajte in se še danes odločite za zamenjavo.

Katera okna izbrati?

Ali tudi vas muči vprašanje, katera okna izbrati? Odgovor boste našli v podjetju OKNA KLI Ambient, kjer vam izdelamo kakovostna lesena okna po meri iz kakovostnega smrekovega, macesnovega in hrastovega lesa. Vsa naša lesena okna so izdelana iz lepljenih nosilcev, ki so zaščitena z ustrezno zaščito, da ohranijo videz naravnega lesa in obdržijo lastnosti naravnega materiala.

Lesena okna po meri ustvarjajo lepši in prijetnejši videz bivalnega okolja, saj spodbujajo prijetno razpoloženje, občutek topline in udobja, poleg tega pa jih enostavno in poceni vzdržujete. Naše leseno okno, katerega cena je resnično ugodna, bo dopolnilo vaš osebnostni slog in vam pomagalo do opaznih prihrankov pri porabi energije. Po meri izdelana lesena okna so iz naštetih razlogov prav gotovo odlična naložba v prihodnost.
Obiščite naš prodajno razstavni salon in se sami prepričajte, katera okna so najboljša. Prepričani smo, da vas bo navdušila tako ugodna cena za leseno okno kot tudi ugodna montaža oken.

Lesena okna z lesenimi polkniSenčila za pokna služijo tudi kot okras

Poleg oken na voljo tudi različna senčila za okna

Okno ni le okvir z vstavljenim steklom, temveč lahko z različnimi dodatki posnema navdih pretekle arhitekture in tradicije ali pa pogumno nakazujejo trende prihodnosti. Zato vas v naši ponudbi čakajo tudi različna senčila za okna: polkna, rolete, žaluzije in komarniki.

Rolete predstavljajo najpogostejša zunanja senčila za okna. Njihova naloga je predvsem zagotavljanje sence in varovanje pred neželenimi pogledi. Prav tako pripomorejo k varčevanju z energijo in dodatno poskrbijo za varnost doma. Z roletami dosežemo popolno zatemnitev prostora, zaščito pred hrupom, hkrati pa nam pomagajo varčevati pri stroških za ogrevanje. V primerjavi z žaluzijami, ki so prostoviseče, zagotavljajo tudi večjo varnost.

Vabljeni k ogledu naše spletne strani.