Na kaj vse moramo biti pozorni ob nakupu novih vhodnih vrat?

Pri nakupu vhodnih vrat se soočamo z najrazličnejšimi vprašanji – od tega iz katerega materiala naj bodo vrata izdelana pa vse do tega na kak način naj se odklepajo. Z razvojem tehnologij in materialov je danes ob nakupu vhodnih vrat možnosti pravzaprav neskončno. Odločimo se lahko za klasična lesena vrata, za pvc vrata ali pa namestimo vrata iz aluminija. Ne glede na odločitev pa moramo pri izbiri vrat paziti na nekaj stvari, ki jih bomo opisali v nadaljevanju.

Vhodna vrata predstavljajo dostop do notranjih prostorov v hiši, zato morajo biti ta vrata v prvi vrsti varna. Varnost bomo zagotovili z obstojnimi in trpežnimi materiali, poleg tega pa se moramo odločiti tudi za varen način zaklepanja vrat. Dan danes obstaja veliko različnih načinov zaklepanja, ljudje pa poleg ključa velikokrat uporabijo tudi kartico ali celo zaklepanje oz. odklepanje na prstni odtis, ki velja za enega izmed najbolj učinkovitih.

Stvar o kateri je potrebno razmisliti je tudi izolativnost vhodnih vrat. Dan danes so pravzaprav vsa vrata izjemno dobro izolativna ter nam tako o tem ni potrebno razmišljati toliko, kot je bilo to potrebno v preteklih letih. Zelo dobro izolativna so v zadnjih letih postala predvsem alu vhodna vrata, ki so poleg dobre izolativnosti tudi ognjevarna, kaj predstavlja še dodatno prednost, če se odločimo za vrata, narejena iz aluminija.

Vhodna vrata iz aluminija

Pri nakupu vhodnih vrat moramo upoštevati tudi njihov videz

Seveda moramo pri nakupu vhodnih vrat razmisliti tudi o njihovem videzu. Vrata morajo sovpadati z okni objekta in celoten objekt nekako dopolnjevati. To lahko storimo s pomočjo najrazličnejših materialov, izbiramo pa lahko tudi med različnimi barvami in vzorci. Če se kljub pestri ponudbi ne moremo odločiti o tem, katera vhodna vrata bi izbrali ali pa nam nobena ne ustrezajo, se lahko odločimo za nakup vhodnih vrat po naročilu. Vhodna vrata po naročilu so lahko izdelana iz kateregakoli materiala, opremimo pa jih lahko s številnimi vzorci in barvami, seveda pa lahko pri nakupu vhodnih vrat po naročilu izbiramo tudi med različnimi načini odklepanja.

Alu vhodna vrata za hišo

Kakšne so prednosti aluminijastih vhodnih vrat?

Ljudje se dan danes velikokrat odločijo za nakup vhodnih vrat iz aluminija. Aluminijasta vrata se lahko pohvalijo z veliko pozitivnimi lastnostmi – so izjemno dobro izolativna in tako pomagajo, da v prostoru ohranjamo stalno temperaturo. Nenazadnje pa so alu vhodna vrata tudi zelo moderna, zato se ljudje za njihovo namestitev odločajo tako v hišah kot tudi v večstanovanjskih objektih. Poleg vsega so aluminijasta vrata odporna na prav vse zunanje vremenske vplive, so enostavna za vzdrževanje, njihova življenjska doba pa zelo dolga. Alu vrata so narejena v najrazličnejših oblikah, lahko jih izbiramo v različnih izvedbah in v barvah, ki jih želimo sami.

Pri nakupu vhodnih vrat pa moramo biti pozorni tudi na njihovo montažo. Sicer večina podjetij, ki se ukvarja s prodajo vhodnih vrat poleg samega nakupa ponuja tudi montažo, vendar je v primeru, ko temu ni tako, naročiti profesionalnega monterja vrat, ki bo poskrbel, da bodo naša nova vrata nameščena tako, kot morajo biti. Vse dobre karakteristike vrat so lahko namreč popolnoma brez smisla, če vrata niso korektno nameščena, zato odsvetuje, da se nameščanja vrat lotevate sami.

Poleg tega se moramo pred nakupom vrat prepričati tudi o tem, kako je s servisiranjem vrat v primeru okvare, ob tem pa nikakor ne smemo pozabiti povprašati o tem, kako dolg je garancijski rok za vrata, ki mora biti primerno dolg, poleg tega pa mora prodajalec ponujati tudi možnosti servisiranja vrat, ki jih kupimo.

OBIŠČITE PIRNARJEV SVET