Lesena okna dovršenega dizajna

Okna so del stavbenega pohištva, ki bodo z vami še 20 let ali več, zato je pred nakupom potreben dober razmislek. Pomembna so za toplotno in zvočno izolativnost, osvetlitev, zračenje in zaščito pred zunanjimi vplivi, niso pa vsa enako kvalitetna.

Lesena okna podjetja Marles d.d. se lahko pohvalijo z visoko kvaliteto in dovršenim dizajnom.  Izbirate lahko med različnimi barvami in dimenzijami, ki smo jih pripravili za vas. Z izdelavo lesenih oken po meri boste dosegli da bodo popolnoma sovpadala z vašim stanovanjem in zunanjostjo objekta. V podjetju Marles verjamejo v zdravo okolje o čemer priča tudi uporaba sodobnih zelenih tehnologij in trajnostnih poslovnih praks s katerimi poskušajo izboljševati svet.

Marles lesena okna

Njihovo poslanstvo v 50-letnem delovanju je energetska varčnost in skrb za okolje.

Kolekciji lesenih oken v Marles d.d.

Kolekcija NATUR

 • Dimenzije profila: od 68 mm debeline - 121 mm vidne širine zgoraj - 136 mm vidne širine spodaj 
 • Vgradne oblike: pravokotne, poševne, ločne, polokrogle
 • Načini odpiranja: Fiksno, kombinirano (D in DK), zložljive stene, drsno-nagibne stene, dvižno-drsne stene, odpiranje navznoter/navzven
 • Prag: Alu kotnik, Weser prag
 • Zvočna izolacija: 34 dB
 • Število tesnil: 2 ali 3

Kolekcija SOLUTION

 • Dimenzije profila: od 78 mm debeline - 115 mm vidne širine zgoraj - 130 mm vidne širine spodaj 
 • Vgradne oblike: pravokotne, poševne
 • Načini odpiranja: Fiksno, kombinirano (D in DK), zložljive stene, drsno-nagibne stene, dvižno-drsne stene, odpiranje navznoter/navzven
 • Prag: Alu kotnik, Weser prag
 • Zvočna izolacija: 34 dB
 • Število tesnil: 3 ali opcijsko 4

Lesena okna Natur

Lesena okna Solution

Prednosti lesenih oken

Lesena okna so zdrava saj zaradi specifične zgradbe lesa poskrbijo za optimalno vlažnost prostorov, njihova površina deluje hipoalergeno in blagodejno vpliva na človeška dihala. Les kot obnovljiv material je naraven in lep ter je edini, ki v svoji konstrukciji skladišči CO2, ki pripomore k boljšemu počutju. Je živ in diha, hkrati pa se prilagodi zunanjim razmeram in tako za nas ustvari kar se da najboljše okolje.

Barve lesenih oken

Za dolgo življenjsko dobo smo z kakovostno obdelavo pod točno določenimi pogoji poskrbeli mi, na vas pa je, da jim občasno namenite nekaj svojega časa in jih pregledate ter opravite popravila poškodb premaza, ki nastanejo zaradi različnih dejavnikov. Dvakrat letno je potrebno lesene okvirje premazati z negovalnim sredstvom, ki bo le-temu vrnil vlago, ki jo les potrebuje za optimalne pogoje. Po potrebi je potrebno še pleskanje, ki površini povrne prvoten sijaj.

Subvencija

Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer vam bomo lesena okna pokazali v živo in vam svetovali katera lesena okna izbrati. Istočasno lahko preučimo tudi možnosti za pridobitev subvencije, ki jo nudi eko sklad s katero vas spodbujajo, da izbirate naravne materiale, ki so prijazni do našega okolja in hkrati koristi za vas.