Vzdrževanje lesenih oken je precej bolj enostavno, kot ste si mislili

Vzdrževanje lesenih oken je povezano s kar nekaj predsodki, ki pogosto odvračajo ljudi od nakupa oziroma vgradnje lesenih oken. Morda je bilo v preteklosti vzdrževanje lesenih oken res precej težavno, a danes so na srečo stvari precej drugačne ...

Zahtevnost vzdrževanja lesenih oken močno odvisna od njihove kvalitete

Poudariti je treba, da niso vsa lesena okna enaka, kar zadeva njihovo kakovost. In prav od kvalitete uporabljenega lesa in dovršenosti izdelave je odvisno, kako enostavno ali zahtevno bo vzdrževanje lesenih oken. Upoštevati je treba tudi to, da so različne vrste lesa tudi različno odporne na potencialno neugodne razmere. Vzdrževanje lesenih oken bo precej enostavnejše, če se odločite za kombinirana okna, katerih zunanja stran je izdelana iz aluminija.

VZDRŽEVANJE LESENIH OKEN - OKNAKLI.SI

Vzdrževanje lesenih oken

Redno vzdrževanje lesenih oken podaljša njihovo življenjsko dobo

Pomembno je, da se vzdrževanja lesenih oken lotite dovolj zgodaj, preden nastane resnejša škoda. Predpogoj za to pa je natančno in redno pregledovanje oken, ki ga je priporočljivo izvesti najmanj dvakrat letno. Tako boste pravočasno opazili morebitne težave, kot so denimo razpoke ipd., ter ustrezno ukrepali. Dandanes so vam na srečo na voljo zelo kvalitetni pripomočki za vzdrževanje lesenih oken, ki so obenem tudi prijazni do okolja in vašega zdravja. Opravila, kot je na primer nanašanje premaza, tako ne bodo več obremenjujoča za vaša dihala, kar je bila v preteklosti pogosta težava. Pravočasno vzdrževanje lesenih oken pa bo poskrbelo tako za funkcionalnost kot za estetiko oken in zagotovilo njihovo dolgo življenjsko dobo. Do ugodnih lesenih oken z Okna KLI Ambient d.o.o.