Katera lesena okna so najboljša? Pomoč pri izbiri lesenih oken ...

Katera lesena okna so najboljša je vprašanje, ki muči mnoge, ki se pripravljajo na menjavo oken. Je cena merilo kvalitete? Kako pomembna je (ne)uveljavljenost proizvajalca? Berite dalje ...


Prednosti, ki jih prinaša vgradnja lesenih oken

Še preden pa se lotimo vprašanja, katera lesena okna so najboljša, poskušajmo odgovoriti na neko drugo vprašanje - zakaj sploh lesena okna? Lesena okna so postala v zadnjih letih ponovno vse bolj pogosta izbira, lahko bi celo rekli, da so bila na novo odkrita. Uporaba lesa, naravnega materiala, zagotavlja okolju prijazna okna, pri čemer je pomembno tudi do, da obstaja v Sloveniji v večini primerov možnost uporabe domačega lesa. Lesena okna poskrbijo za svojevrstno estetiko, občutek topline in domačnosti, ki ga lahko pričara le naravni material. Les je seveda tudi izjemen izolator, kar bo znižalo porabo energije, lesena okna pa so boljša izbira tudi v smislu požarne varnosti.


Kako vedeti, katera lesena okna so najboljša?

Mnogi pri iskanju odgovora o tem, katera lesena okna so najboljša, stavijo predvsem na njihovo ceno. A to ni vedno zanesljiv pokazatelj, saj so lahko tudi zelo draga okna nekvalitetna. Ko tehtate, katera lesena okna so najboljša, je tako pametneje dati prednost preteklim referencam oziroma izkušnjam proizvajalca. Dolgoletna tradicija oziroma prisotnost na tržišču vsekakor priča o določeni kakovosti. Seveda pa je tista končna pika na i kvalitetna montaža oken - ko se sprašujemo, katera lesena okna so najboljša, pogosto pozabimo, da brez profesionalne vgradnje niti najboljša okna ne bodo izpolnila naših pričakovanj. Dodatne informacije o lesenih oknih preberete tukaj.


katera-lesena-okna-so-najboljsakvalitetna-lesena-okna


Katera lesena okna so najboljša in na kaj vpliva kvaliteta materiala? 

Katera lesena okna so najboljša? Katera okna bodo najbolj ustrezala našemu domu? So najboljša lesena okna iz macesna, smreke, hrasta ali merantija ter zakaj so najboljša lesena okna? Ob nakupu novih oken imamo mnogo vprašanj, toda dejstvo je, da so lesena okna najbolj zdrava okna, saj les kot difuzen material blagodejno vpliva na dihala. Hipoalergen material ima izjemne elektrostatične lastnosti, zato ne zadržuje prahu in mikroorganizmov, s čimer zagotavlja antialergijski bivalni prostor. Vse bolj stremimo k naravnemu življenju, zato vse več gospodinjstev meni, da so najboljša lesena okna, saj so okolju prijazna. Proizvodnja kvalitetnih lesenih oken porabi manj energije in ustvari manj CO2 izpustov, les pa lahko kot biorazgradljiv material brez večjih težav recikliramo in ponovno uporabimo. Mnogi se pred nakupom oken sprašujemo, katera lesena okna so najboljša? Na vprašanje je težko odgovoriti, saj ima vsakdo drugačen odgovor. Nekateri prisegajo na hrast, drugi na smreko tretji na macesen. Kvalitetna lesena okna imajo za vsakogar drugačen pomen. Nekomu je pomembno odlično razmerje med kakovostjo in ceno lesenih oken, drugim okolju prijazen, obstojen in močan organski material. Vprašanje katera lesena okna so najboljša zahteva daljši odgovor, saj je pri izbiri oken ključna dobra izolativnost, kakovostna izdelava, preprosto vzdrževanje, učinkovitost ter varnost v primeru požara. 


Katera lesena okna nam bodo zagotavljala toploto in zaščito vrsto let?

Katera lesena okna nam bodo zagotavljala toploto in zaščito vrsto let? Pri izbiri lesenih oken nam ni treba več skrbeti, kako pogosto jih bomo vzdrževali in kako dobro bodo tesnila. Tehnologija izdelave lesenih oken je v zadnjih nekaj letih precej napredovala, zato bodo dobro vgrajena lesena okna brez težav zdržala tudi do 60 let. Vsakoletno premazovanje za zaščito lesa pred insekti in podnebnimi razmerami je sedaj preteklost, saj s sodobnimi premazi podaljšamo vzdrževanje lesenih oken na 8 let. Sodobna tehnologija je izkoristila naravne izolacijske sposobnosti lesa in razvila energetsko varčna kvalitetna lesena okna, ki ne prepuščajo hladnega ali toplega zraka v prostor. Za dodatno zaščito poskrbijo še premazi odporni na UV žarke razviti s pomočjo nanotehnologije. Les je kot obnovljiv vir energije zmožen prenašati temperaturna nihanja brez, da bi se poškodoval. V primeru požara ne sprošča dioksinov, povzroča manj dima, dlje zadrži ogenj ter dlje časa ostane stabilen. Že naši babici in dedki so pri gradnji prisegali na naravne materiale, kot je les. Dolgoletna tradicija naravnega materiala nam sama pove, da so najboljša lesena okna. Naraven videz lesa bo domu zagotovil toplino, neomejene notranje oblikovalske možnosti, edinstven slog ter kakovostnejše bivalne pogoje. Če si tudi vi želite najboljša lesena okna, nas obiščite v podjetju Okna Kli Ambient d.o.o., kjer že vse od leta 1955 zagotavljamo celovito ponudbo kakovostnega pohištva in izvajamo najzahtevnejše projekte.