Izdelava oken: kako izbrati najustreznejši material za okenske okvirje?

Izdelava oken, ki bodo dovolj kakovostna, da bodo zmogla uspešno kljubovati času in morebitnim neugodnim (vremenskim) pogojem, je posebna spretnost, ki zahteva bogate izkušnje in stalno nadgrajevanje znanja. Izbira najboljšega ponudnika je tako nedvomno pomemben del celotnega procesa, izdelava oken pa seveda zahteva tudi izbiro ustreznega materiala za okenske okvirje.

PREBERI VEČ O IZDELAVI LESENIH OKEN

Izdelava ALU, PVC in lesenih okenPVC-okna se ponašajo z dolgo življenjsko dobo

Prednosti, ki jih prinaša izdelava oken iz PVC-materialov, so precej očitne. Ena glavnih je nedvomno njihova dostopna cena, obenem pa so to okna, ki se odlikujejo z visoko stopnjo trpežnosti, posledično pa tudi z nadpovprečno obstojnostjo, tako v smislu funkcionalnosti kot ohranjanja prvotnega videza. Izdelava oken iz umetnih materialov je priljubljena tudi zaradi dejstva, da so PVC-okna zelo enostavna za vzdrževanje. Stalno nadgrajevanje materiala pa pomeni tudi izboljševanje energetske učinkovitosti PVC-oken.

Vse bolj razširjena izdelava oken iz različnih vrst lesa

Izdelava oken iz lesa še zdaleč ni stvar preteklosti, saj postajajo prav tovrstna okna vedno pogostejša izbira. Razlogi, ki govorijo v prid izdelavi oken iz lesa, so številni - od dejstva, da gre za naravni material, ki ne obremenjuje okolja, do izjemnih izolacijskih lastnosti lesa, ki preprečuje energetske izgube in hkrati preprečuje vdiranje hrupa v vaše domovanje. Izdelava oken iz lesa pa je zelo priljubljena tudi zaradi estetskih razlogov, saj so lahko tovrstna okna prava paša za oči, ki pričara občutek domačnosti in pravljičnosti. Možnost pridobitve subvencije Eko sklada za vgradnjo lesenih oken pa predstavlja še dodatno spodbudo za prehod k naravnim, do okolja prijaznim materialom.