Led luči za avto so svetle, varčne ter omogočajo popolno prilagodljivost

Led luči namesto klasičnih žarnic uporabljajo led diode, zato je njihova svetloba bolj podobna sončni, kar vozniku omogoča večje udobje pri vožnji. Gre za izredno varne luči, ki imajo tudi manjšo porabo energije. V primerjavi s klasičnimi lučmi led luči porabijo približno polovico manj energije.

Led luči za zunanjo uporabo

utripajoče led luči za avto

Led luči za avto se popolnoma prilagajajo različnim voznim razmeram, v primerjavi s serijskimi žarometi pa imajo tudi daljšo življenjsko dobo. Življenjska doba led dnevne luči za osebni avto je tudi od 50.000 do 60.000 ur. Led diode močno razbremenijo žarnice žarometov, kar posledično prinaša prihranek pri menjavi žarnic.
Avtomobilske luči so ponoči pogosto edini vir svetlobe in nam omogočajo varno pot, zato jim je še pred nakupom avtomobila treba nameniti posebno pozornost. Tehnika svetil pri avtomobilih se nenehno spreminja. Zadnja desetletja je razvoj avtomobilskih žarometov usmerjen v večjo učinkovitost svetilnosti, torej v kakovostnejšo osvetljenost ceste, ostala pa je dolgo znana zasnova dvojne osvetlitve: z dolgimi in z zasenčenimi žarometi. Prvi služijo vožnji v času, ko je vozilo na cesti (ponoči) samo, v vseh ostalih primerih pa uporabljamo zasenčene. Mnoga sodobna vozila so danes opremljena z led dnevnimi lučmi in halogenskimi ali ksenonskimi žarometi. Kljub temu, da so led luči za avto nekoliko dražje od navadnih, prispevajo velik delež k varnosti. Podobno kot običajne luči so tudi led luči različnih vrst, med katerimi ločimo dnevne, pozicijske in dolge žaromete.

Led luči za zunanjo uporabo – pozicijske luči

Vsako osebno in tovorno vozilo mora biti opremljeno z ustreznimi dnevnimi in nočnimi lučmi. Led dnevne pozicijske luči za osebni avto omogočajo, da ste bolj vidni drugim udeležencem v prometu. V megli, vetru, slabem vremenu, se 50% prometnih nesreč zgodi zaradi slabe vidljivosti, oziroma ker se spregleda druge udeležence v prometu, zato za rešitev tega problema strokovnjaki priporočajo uporabo dnevnih led pozicijskih luči. Zato se tudi vgrajujejo v vsa novejša vozila že serijsko, saj je zelo pomembno, da ste vedno opazni drugim udeležencem v prometu v vseh pogojih.

Zakon v Sloveniji narekuje uporabo luči na avtomobilih in ostalih vozilih. Zakon določa tudi barvo pozicijskih luči, ki ne sme biti rdeča. Zadnje čase so izredno priljubljene modre pozicijske luči, ki še bolj kot bele pozicijske luči naredijo vaš avtomobil bolj atraktiven.

Med zunanje led luči sodijo tudi utripajoče led luči

Ko izbiramo led luči za zunanjo uporabo, je najbolj pomembno, da izberemo takšne luči, ki so primerne za delo na prostem oziroma so primerne za zunanjo uporabo. Kot smo že omenili, lahko led svetila uporabljamo tako na avtomobilih kot tudi na traktorjih, kamionih, terenskih vozilih, delovnih strojih itd. Za delo na prostem so izredno primerne prav led luči, saj bo delo na tak način varno tudi v nočnem času ali v primeru neugodnih vremenskih razmer, ko je vidljivost bistveno zmanjšana. Luči led iz naše ponudbe so izdelane iz različnih materialov, razlikujejo pa se po moči svetilnosti in vhodni napetosti.

rotacijske utripajoče led luči za delovne stroje in traktorje

V naši ponudbi lahko najdete tudi utripajoče led luči, kot je led oranžna luč 12/24v 3 diode. Gre za rumeno »blitz« stroboskopsko utripajočo led svetilko s tremi diodami, ki je primerna za označevanje delovnih strojev in interventnih vozil. Poleg oranžne barve poznamo tudi utripajoče led luči v modri, rdeči in beli barvi. Osnovna funkcija utripajoče led luči je, da z njo opozarjamo okolico na nas.

Potrebujete nove led luči za avto? Obiščite nas in postanite vidni. Vabimo vas tudi k ogledu naše spletne strani!