Lepilni trak uporabljate doma in v službi – brez njega ne gre

Lepilni trak je rešitev pri mnogo zagatah in življenje brez njega je danes praktično nepredstavljivo. V sodobnem času si lahko omislite celo lepilni trak s svojim logotipom kar je poceni izvedljivo. Včasih ste lahko videli le lepilni trak na katerem so bili natisnjeni kozarci, zraven pa je bila etiketa na kateri je pisalo: lomljivo. Danes je na lepilnem traku lahko napisano skoraj vse in veliko podjetij ter posameznikov se tega tudi poslužuje. Za pakiranje, pri zapiranju kartonske embalaže je lepilni trak nepogrešljiv, za specialna opravila pa so na izbiro tudi drugi trakovi, ki jih ne morejo pogrešati v proizvodnji in pri različnih dejavnostih. Takšen je tekstilni trak, katerega uporaba pri pakiranju prihaja vedno bolj v ospredje. Njegova cena je dosti bolj sprejemljiva kot cena jeklenega, poleg tega, da je lažji in varnejši za tistega, ki z njim rokuje. Ostri robovi jeklenih trakov so botrovali marsikateri poškodbi, kar pri tekstilnem traku ni mogoče. Sestava tekstilnih trakov je različna. To je odvisno od tega kako so poliestrska vlakna, iz katerih je narejen (zato jim rečemo tudi poliestrski trakovi), med seboj povezana. Izdelava poliestrskih oz. tekstilnih trakov poteka tako, da vlakna, ki ga sestavljajo zlepijo z vročim lepilom in ga navijejo na kolut. Obstajajo tudi tekstilni trakovi pri katerih so vlakna le prepletena in niso lepljena. Ti so izredno odporni na ostre robove, trenje, imajo veliko moč natezanja ter možnost naknadnega zategovanja. Pri pakiranju je potrebna uporaba posebnih sponk in tako imenovanega napenjalca za tekstilni trak. Kakovost in cena povezovalnih trakov je konkurenčna, prav tako pripomočkov, ki jih boste potrebovali.

Poliestrski trakovi in papirni lepilni trakovi po ugodnih cenah

Poliestrski trakovi nudijo odlično rešitev pri pakiranju težjih izdelkov oz. tovora in so nepogrešljivi pri transportu palet. Njihove cene so izjemno ugodne, prav tako pa je delo z njimi hitro opravljeno in enostavno. Poliestrske trakove je mogoče uporabiti tam, kjer lepilni trak ne pride v poštev zaradi teže tovora in veljajo za nadomestek kovinskim trakovom. Na voljo so v različnih dimenzijah, so vodoodporni, ne rjavijo najbolje pa je, da jih je mogoče uporabiti tudi večkrat. Pri pakiranju je potrebno paziti, da poliestrski trakovi niso poškodovani in da so dobro zategnjeni okoli tovora. Zategovanje je lahko strojno, ali pa ga opravite z ročno z napenjalcem za tekstilne trakove oz. povezovalne trakove. Cena ročnega napenjalca je ugodna, saj ga lahko uporabljate skorajda v nedogled. Če pišemo o pakiranju in embalaži, nikakor ne smemo pozabiti na papirni lepilni trak, ki je pri določenih dejavnostih enako nepogrešljiv kot kateri drugi. Papirni lepilni trak je prijazen do okolja in ga je mogoče reciklirati. Pravzaprav je papirni lepilni trak za lepljenje kartonov najbolj primeren, saj je poleg tega, da je ekološki tudi ličen na pogled. Tudi papirni lepilni trak je mogoče potiskati in ga opremiti z logotipi ali opozorili.

Izredno močen lepilni trak

Oglejte si ponudbo tekstilnih trakov

Lepilni trakovi in povezovalni trakovi – cena je nižja pri večjem naročilu

Cena povezovalnih trakov in ostalih lepilnih trakov je velik strošek za podjetje, ki se vsakodnevno ukvarja s pakiranjem. Prav zato dobavitelji nudijo razne popuste ob večjih nabavah. Ker je vsak evro za podjetje pomemben, se ta velikokrat odločajo za naročila velikih količin povezovalnih trakov. Cena je temu prilagojena. Prav tako pa je mogoč cenejši nakup pripomočkov kot so odvijalniki za lepilne trakove, sponke, povezovalni kompleti, kavlji, raglje… Ne glede na to s kakšnim pakiranjem se ukvarjate, ali uporabljate tekstilne trakove ali pa so to le lepilni trakovi za lažje kartone, je vedno najprej potrebno poskrbeti za varnost. To velja še posebej za težje tovore, pri katerih obstajajo možnosti hudih poškodb. S kakovostnimi lepilnimi in poliestrskimi trakovi v ponudbi, bodo vaši izdelki vedno trdno pritrjeni in varno zapakirani.

Tekstilni lepilni trak

Preberite več o poliestrskih trakovih