Mazalka za mast, pnevmatska - na voljo dimenzije po meri

Mazalka za mast je pripomoček, ki se uporablja za mazanje mehanskih orodij in strojev, vključno z motorno žago. V ta namen se najpogosteje uporabljajo pnevmatske (akumulatorske) mazalke za mast na zrak, ki se ponašajo z zmogljivimi motorji in izjemnim časom delovanja. Pri izbiri primerne mazalke za mast v prvi vrsti upoštevamo ergonomsko obliko, saj sta tako ergonomska oblika, kot uravnoteženost, ključnega pomena za kar se da enostaven način uporabe pripomočka. Za večjo varnost orodja in zaščito akumulatorja naj ima izbrana pnevmatska mazalka za mast elektronsko zaščito, saj tako akumulator ne bo preobremenjen, mazalka za mast pa bo bolj vzdržljiva. Mazalke za mast so izdelane iz najrazličnejših materialov, največkrat so jeklene, pocinkane ali medeninaste, prav tako pa lahko izbiramo med različnimi tipi navojev in v nekaterih primerih tudi dimenzijami po meri. Po naročilu je prav tako mogoče dobiti posebne vrste mazalk za mast z ugreznjeno glavo ali takšne s posebnim navojem, v kolikor pa jih uporabljamo v industriji, se lahko dogovorimo tudi za komplet več pnevmatskih mazalk za mast. Mazalke za mast so idealni pripomoček, ki nam precej poenostavi mazanje mehanskih orodij in strojev. Da bomo izbrali primerno, pri nakupu upoštevajmo dimenzije, težo (pripomoček naj ne bo pretežek) in ergonomsko obliko.

Mazalka za mast na zrak

Zakaj je pravzaprav potrebna uporaba akumulatorskih mazalk za mast?

Akumulatorske mazalke za mast nam omogočajo mazanje strojev in delovnih orodij, s čemer na zelo preprost način pripomoremo k dušenju obratovalnega hrupa naprave, odvajanju toplote, zaščiti pred korozijo in zmanjševanju obrobe, z vsem tem pa bistveno podaljšamo življenjsko dobo stroja. Masti, ki se uporabljajo in nanašajo s pomočjo pnevmatske mazalke za mast so sestavljene iz gostila in baznega olja, velikokrat pa so jim dodane primesi, zahvaljujoč katerim so masti uporabne v specifične namene. Za učinkovito izvedbo mazalne tehnike moramo torej izbrati primerno mazilo (odvisno predvsem od delovne temperature, stopnje obremenitve, namena uporabe in vplivov okolja) ter primerno mazalko za mast. O tem, kako pomembna je pravilna izbira masti in mazalke zanjo nam veliko pove tudi dejstvo, da kar 80% vseh prezgodnjih odpovedi delovnih strojev in orodij nastane zaradi neustreznega mazanja. Ravno nasprotno pa s primerno izbiro pripomočkov za mazanje podaljšamo čas delovanja (življenjsko dobo), povečamo energijsko učinkovitost in izboljšamo produktivnost. Pri tem pa ne pozabimo, da različne vrste mazalk iztisnejo različno količino masti, zato nemalokrat prihaja do napak. S tem namenom naj bi se za mazanje določenega stroja vedno uporabljal isti tip mazalke za mast (npr. pnevmatska). Če bomo na stroj nanesli preveliko količino mazila, njegove življenjske dobe ne bomo podaljšali, temveč bomo celo škodovali strojnim elementom. Preden se lotimo mazanja, si izračunajmo, koliko masti je potrebne za mazanje.

kupite pnevmatsko mazalko za mast

Kje kupiti pnevmatsko - akumulatorsko mazalko za mast na zrak?

Ponudba pnevmatskih mazalk za mast na trgu je precej velika, kot tudi ponudba različnih vrst maziv, ki se pri tem uporabljajo. Če iščete primerno mazalko za mast za motorno žago ali druge orodja oziroma stroje, preverite ponudbo podjetja Avto Minjon. Pri nas najdete vse vrste mazalk za mast, ki so kvaliteten proizvod priznanih proizvajalcev in imajo ergonomsko oblikovan ročaj, ki prispeva k enostavnejši in prijetnejši uporabi. Na voljo so tudi ostala orodja in pripomočki, ki jih boste morda potrebovali za podaljšanje življenjske dobe strojev in orodij, ki jih uporabljate pri svojem delu. Pri nakupu mazalke za mast vam bomo z velikim veseljem svetovali!

pnevmatska mazalka za mast za motorno žago