LED luči za avto – svetlejše in varčnejše od običajnih

LED luči se uporabljajo na ogromno različnih področjih, nekaj let nazaj pa so se pričele vztrajno uporabljati tudi na vozilih in sicer ne le v namen osvetlitve merilnih instrumentov, temveč tudi v lučeh (zadnjih, zavornih in žarometih – dnevnih lučeh). Na tem mestu je potrebno omeniti vse prednosti, ki jih imajo LED luči pred klasičnimi na žarilno nitko. Ena izmed najpomembnejših je nizka poraba oziroma večji izkoristek pretvorbe električne energije v svetlobo, zaradi česar se LED luči vse pogosteje uporabljajo tudi za avto. Sama konstrukcija LED luči omogoča veliko svobode pri oblikovanju, zato se tovrstna tehnologija tako zelo pogosto uporablja tudi za avto in za prikolico. Razvoj luči za avto sprva ni hitro napredoval, saj se je spreminjal zgolj vsakih deset let, nato pa so se pojavile LED luči, katerih vir svetlobe je polprevodniška LED-dioda, svetlobo pa oddaja polprevodnik. LED luči za avto so brez dvoma inovacija na področju avtomobilske opreme. Razlog za vse pogostejše odločanje lastnikov jeklenih konjičkov za LED luči ne tiči v večji oblikovalski svobodi, temveč v mnogih prednostih, ki jih le-te prinašajo.

ZA VEČ O LED LUČEH ZA AVTO KLIKNITE TUKAJ!

Zakaj se odločiti za LED luči za avto?

V primerjavi s halogenskimi in ksenonskimi lučmi imajo LED precej daljšo življenjsko dobo in so energetsko neprimerljivo bolj učinkovite. Dejstvo je, da porabijo veliko manj električne energije kot je porabijo halogenske ali ksenonske žarnice. Številni preizkusi pa so pokazali, da vse LED luči niso isto kvalitetne, zato je pri nakupu vsekakor potrebno strokovno svetovanje. LED luči za avte so sicer dražja izbira od klasičnih, vendar njihovo ceno hitro zasenčijo prednosti uporabe, ki jih ni malo. Ključnega pomena je dobra svetilnost, ki uporabniku zagotavlja boljše osvetljevanje okolice in s tem boljšo vidljivost ter varnost v prometu. Čeprav tudi danes večina lastnikov jeklenih konjičkov LED luči v avte vgrajuje zgolj zaradi njihove estetske funkcije oziroma dizajna, si je vredno vzeti čas in se seznaniti še z drugimi prednostmi uporabe LED dnevnih luči za osebni avto.

led lučiled luči

Kako se prepričati, ali so LED luči prava izbira za nas?

V kolikor imate to možnost, se pred nakupom odpravite na testno vožnjo z avtom, ki jih ima. Tako boste njihove prednosti spoznali kar iz prve roke. Testno vožnjo obvezno opravite v temi ali vsaj v mraku, saj boste tako lažje spoznali obnašanje LED luči v primerjavi s halogenskimi ali ksenonskimi žarnicami. Ne pozabite pa, da LED luči niso kompatibilne s sprednjimi meglenkami – če imamo LED luči, sprednjih meglenk praktično ne potrebujemo, saj bosta oba vira svetlobe v temi zgolj moteča. Na cesti je naša dolžnost poskrbeti za varnost nas samih in tudi drugih udeležencev v prometu, zato pri nakupu primerne osvetlitve ni smiselno varčevati.Za varnejšo in bolj zanesljivo vožnjo vam tudi v Podjetju Avto Minjon svetujemo uporabo LED dnevnih luči za avto.

Prijaznost do avta, pa tudi do okolja

Pri vseh prednosti uporabe LED luči ne smemo pozabiti tudi na njihovo prijaznost do okolja, saj jih je mogoče v celoti reciklirati. Z njihovo uporabo avto ne bo deležen le posebnega izgleda oziroma estetskega videza, temveč bomo tudi sami varnejši v prometu. Sovoznika ne slepijo in ga pri vožnji ne ovirajo, so zelo vzdržljive, odporne na udarce in primerne za uporabo na večini jeklenih konjičkov. Ker povečajo vidljivost in varnost na cesti, bomo v prometu zlahka opaženi, zato brez dvoma prispevajo k varnejši vožnji. V Avto Minjon vam bomo z veseljem podali vse informacije in vam predstavili našo ponudbo LED luči za osebne avte.