Ponudba
Pošlji povpraševanje

Hidravlično olje 46 sodi med najpogosteje uporabljene različice

Hidravlično olje je zelo pomembna mazivna tekočina, ki je najpogosteje izdelana na osnovi mineralnih olj. Ta se pridobivajo s pomočjo frakcijske destilacije in rafinacije nafte. V tem procesu je mogoče z uporabo in kombiniranjem posebnih postopkov doseči želeno viskoznost, plamenišče ter druge pomembne lastnosti. Po potrebi se uporabijo še različni dodatki, npr. ko se izdelujejo hidravlična olja za stiskalnice.

To vse pa pomeni, da lahko kupci izbirajo med širokim naborom izdelkov, ki so prilagojeni specifičnim namenom uporabe/napravam – denimo za žerjave, stiskalnice, dele strojnega orodja, vretena brusilnih strojev, gradbene stroje, traktorje, cepilce  itn.

Kaj so najpomembnejše naloge, ki jih opravljajo hidravlična olja?

Učinkovito delovanje številnih naprav, strojev in sistemov, ki so del avtomobilske, gradbene in mnogih drugih industrij, ne bi bilo možno, če se pri njihovem vzdrževanju ne bi uporabilo hidravlično olje. Gre namreč za snov, ki učinkuje kot nekakšen lubrikant, s tem pa poskrbi za učinkovitejše delovanje naprav ter za preprečevanje pretirane obrabe posameznih delov in za zaščito teh delov pred rjavenjem.

Za zaščito pred rjo oziroma oksidacijo je običajno še posebej pomembna premišljena uporaba skrbno izbranih aditivov, ki pomagajo pri preprečevanju rjavenja kovinskih elementov celo v zelo vlažnih pogojih. Pri tem je treba upoštevati, da mora biti izbrano hidravlično olje zares kakovostno, če želimo doseči resnično optimalne termo-oksidacijske lastnosti in zagotoviti čim daljšo življenjsko dobo posameznih komponent. Pozorni pa bodite še na to, ali je izdelek, ki ga nameravate kupiti, primeren zgolj za notranjo ali tudi za zunanjo uporabo …

Oglejte si ponudbo hidravličnih olj

Hidravlično olje 46 pride v poštev tako za stacionarne kot mobilne enote

Na izdelkih je mogoče opaziti oznake, kot je denimo »hidravlično olje 46« oz. »ISO VG 46«. Pomembno vprašanje pri tem je seveda to, kaj natančno pomenijo te kratice/številke. ISO VG označuje »International Standards Organization Viscosity Grade«, torej gre za stopnjo viskoznosti po merilih, ki jih določa oziroma priznava Mednarodna organizacija za standardizacijo. Hidravlično olje 46 ima torej stopnjo viskoznosti 46, pri čemer je sama viskoznost opredeljena kot gostota snovi oziroma tekočine pri določeni temperaturi. Prav hidravlično olje 46 sicer velja za eno najbolj razširjenih različic. Ta viskoznost namreč omogoča tako uporabo v zaprtih prostorih kot zunaj. Ker je hidravlično olje 46 odporno na različne zunanje dejavnike, ga je mogoče uporabiti tudi pri traktorjih in različnih delovnih strojih, ki se običajno uporabljajo na prostem. Obenem pa je primerno tako za stacionarne industrijske naprave kot za mobilne enote. Omenjeni izdelek boste našli tudi v ponudbi spletne trgovine Avto Minjon, kjer vam ponujamo pester nabor mazivnih sredstev, ki omogočajo optimalno zaščito naprav in vozil v najrazličnejših pogojih. Svetujemo vam, da si pri iskanju pomagate z iskalnikom, s pomočjo katerega boste hitro našli natanko tisti artikel, ki ga potrebujete. Če ste v dvomih glede tega, kateri izdelek bi bilo najbolje izbrati, pa smo vam na voljo za dodatne informacije.

Visokokakovostna hidravlična olja

Med drugim v ponudbi najdete še hidravlično olje 32, 68, 100 in 150

Hidravlično olje 46 je seveda le ena izmed različic, za katero se lahko odločite. Med drugim boste v našem prodajnem programu našli še hidravlično olje 68, 32, 150 in 100. Ne glede na to, za katero različico oz. stopnjo viskoznosti se odločite (hidravlično olje 32, 68 itn.), pa ste lahko prepričani, da vam je ob nakupu zagotovljeno resnično najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Ponujamo vam namreč izdelke uveljavljenih znamk, kot so Mapo, Eurolab in Adeco, pri tem pa si vseskozi prizadevamo, da vam zagotovimo karseda dostopne cene. Za povrh pa naše zveste kupce nagrajujemo s točkami zvestobe, ki vam omogočajo popust pri naslednjem nakupu. Ob posameznih artiklih je vedno naveden predvideni namen uporabe, zato boste hitro in brez težav ugotovili, ali je izdelek zares primeren za določeno napravo oz. dele te naprave.

Preberite več o hidravličnem olju 32