Črpalka za olje – ročna za domačo in profesionalno uporabo

Črpalka za olje se uporablja za preprosto, hitro in čisto menjavo olja, bodisi motornega, dizelskega ali kurilnega. Naprava deluje pod tlakom, njena primarna naloga pa je črpanje olja iz motorja v rezervoar. Običajno črpanje poteka s pomočjo cevi s priključitvijo z akumulatorskimi sponkami. Večina črpalk za olje ima vgrajeno oljno posodo, ki naše opravilo še dodatno poenostavi, saj tako pri menjavi olja ne potrebujemo nobene dodatne posode ali rezervoarja. Odvisno od vrste izbrane črpalke za olje in njene moči, lahko z njeno pomočjo črpamo tudi olja najvišje viskoznosti, kurilna olja, nafto, petrolej, antifriz itd., naprave pa ne uporabljamo za črpanje vode. Preden pričnemo izbrano ročno črpalko za olje uporabljati, je potrebno natančno prebrati navodila za uporabo, ki nam omogočajo varno izvedbo postopka menjave in hkrati zmanjšujejo tveganje za nastanek okvare črpalke za olje. V kolikor navodil ne bomo prebrali in bomo napravo napačno priključili, lahko hitro pride do okvare njenega motorja, s katero bodo nastali dodatni stroški. V primeru napačne priključitve ročne črpalke za olje lahko zelo hitro pride tudi do poškodbe same črpalke, saj se bodo krokodilske sponke uničile. Prav tako vam svetujemo, da izberete črpalko za olje priznanega proizvajalca, ki je sestavljena iz najbolj kakovostnih komponent, s čemer ji je zagotovljena dolga življenjska doba. V ponudbi podjetja Avto Minjon so na voljo ročne pretočne črpalke za olje 12V, s katerimi boste menjavo opravili na hiter in zelo čist način.

Črpalka za olje


Oglejte si ponudbo

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri črpalke za olje?

Kot smo že omenili, si je smiselno ogledati in izbirati med črpalkami za olje priznanih proizvajalcev, ki so izdelane iz najbolj kakovostnih komponent. Prav tako je potrebno upoštevati tudi način priklopa, črpalno zmogljivost, dolžino odtočne in sesalne cevi, material, iz katerega je izdelana ročna pretočna črpalka za olje (največkrat je to pocinkana pločevina), preverimo pa tudi, kaj vse dobimo skupaj s črpalko za olje. Komplet pogosto sestavljajo črpalka, lijak in shranjevalnik olja. Prav tako ne pozabimo na kapaciteto črpanja, od katere je odvisno, kako hitro bomo delo opravili. Električne črpalke za olje so primerne za uporabo v profesionalne namene, saj omogočajo neprekinjeno delovanje z dvignjenim sesanjem in imajo zelo nizek nivo hrupa, prav tako pa so na voljo v različnih napetostih in frekvencah. Na drugi strani pa imamo ročne črpalke za olje, ki jih pogosto srečujemo v delavnicah domačih mojstrov in so tudi cenovno ugodnejše. V namen profesionalne uporabe lahko prav tako uporabimo tudi rotacijsko ročno črpalko za olje ali nafto s kapaciteto črpanja 38 l / 100 obr, zložljivo sesalno cevjo in 3 m dolgo izhodno cevjo. Za domačo uporabo pa je odlična izbira ročna črpalka za olje s posodo 24 l, ki je nameščena na kolesa in zato bolj mobilna oziroma lažja za prenos. 

Ročna črpalka za olje

Več o tem

Kam po najboljšo črpalko za olje, da bomo s svojo izbiro zadovoljni?

Da bi izbrali črpalko za olje, ki bi nam dejansko poenostavila opravilo in da bi bili s svojo izbiro zadovoljni, si je potrebno vzeti dovolj časa za razmislek in izbrati najprimernejšo črpalko za olje. Pestro ponudbo smo za vas pripravili v podjetju Avto Minjon, v katerem vam bomo izkušeni strokovnjaki z veseljem svetovali pri izbiri ročne črpalke za olje, da bo menjava potekala hitro in čisto. Odvisno od tega, katero boste izbrali, lahko naprave iz naše ponudbe uporabljate za črpanje motornega, dizelskega in kurilnega olja. Vabljeni k ogledu ponudbe.