Črpalka za gorivo – zakaj jo pravzaprav potrebujemo?

Črpalka za gorivo je pripomoček, ki se uporablja za injiciranje oziroma pri starejših modelih vozil prenašanje zadostne količine goriva z zadostnim pritiskom na uplinjače motorja. Ta pripomoček najdemo v čisto vsaki avtomehanični delavnici in najverjetneje tudi v delavnicah domačih mojstrov, saj se različne črpalke za gorivo uporabljajo tako za avtomobile, kot tudi za delovne stroje, vključno s traktorji, kamioni, nakladači in bagerji. Črpalko za prečrpavanje goriva uporabljamo pri menjavi bencina ali diesla, saj nam omogoča preprosto, hitro in predvsem čisto črpanje starega goriva in njegovo nadomeščanje z novim, s čimer ohranimo zanesljivo delovanje vozila oziroma delovnega stroja. Z uporabo črpalke za gorivo oziroma z izvedbo prečrpavanja tako na dokaj nezahteven način zagotavljamo dolgo življenjsko dobo, uporabna pa je tudi takrat, kadar želimo menjati olje v vrtnih strojih, kar je razlog, da črpalko za gorivo najdemo tudi v delavnicah domačih mojstrov. V profesionalnih delavnicah se najpogosteje uporabljajo električne črpalke za gorivo, ki so dražje, medtem ko za domačo uporabo zadostujejo ročne črpalke za gorivo, ki niso zahtevne za uporabo in so na voljo po ugodni ceni. Če menjave goriva v avtomobilu še nikoli niste izvajali doma, to opravilo raje prepustite strokovnjakom v profesionalnih delavnicah in se tako izognite napakam pri prečrpavanju. V podjetju Avto Minjon vam poleg vrhunskih črpalk za gorivo priznanih proizvajalcev nudimo tudi ostalo ponudbo iz avtomobilskega, kamionskega in traktorskega programa, vključno z rezervnimi deli in olji. Na voljo so tudi črpalke za gorivo 12V in črpalke za gorivo s števcem.

Črpalka za gorivoČrpalke za gorivo

Je prišlo do popolne okvare črpalke za gorivo?

Kadar pride do okvare črpalke za gorivo, to v praksi pomeni, da motor ni več oskrbovan z gorivom, zato se vozilo ustavi. Če je črpalka za gorivo zgolj obrabljena, bomo med vožnjo najverjetneje občutili slabše delovanje motorja, trzanje in tresljaje, vendar se bo vozilo še vedno premikalo. Kvalitetne črpalke za gorivo priznanih proizvajalcev so zasnovane tako, da zagotavljajo nekaj tisoč ur delovanja povsem brez napak, če pa občutimo, da pričnejo pešati, jih zamenjamo, še preden pride do zaustavitve vozila. Vožnja bo veliko bolj zanesljiva in udobna, če bomo uporabljali delujočo in predvsem kvalitetno črpalko za gorivo, ki bo svoje delo opravljala optimalno. Svetujemo vam, da v primeru suma na okvaro črpalke za gorivo le-to čimprej zamenjate z novo.

Poznamo več vrst črpalk za prečrpavanje goriva – katero torej izbrati?

Ali ste že preverili ponudbo na trgu? Potem ste zagotovo opazili, da je črpalk za gorivo ogromno, poleg tega pa se med seboj zelo razlikujejo. Če bomo prečrpavali manjše količine goriva, raje izberimo ročno, ki je cenovno ugodnejša in enostavnejša za domačo uporabo. Če izbiramo pripomoček, ki ga bomo uporabljali v profesionalni delavnici, je brez dvoma najboljša izbira električna pretočna črpalka za gorivo, ki ima zelo visoko priključno moč in je bolj zmogljiva od ročne. S primerno izbrano črpalko za gorivo bo vaše delo potekalo hitro, prihranili pa si boste tudi stik z umazanijo, ki običajno nastane pri tovrstnih opravilih. V podjetju Avto Minjon vam ne zagotavljamo le visoke kakovosti izdelkov iz našega asortimana, temveč smo poskrbeli tudi za konkurenčne cene, ki že vrsto let navdušujejo naše stranke. Ukvarjamo s spletno prodajo avtomobilskega programa, kjer nudimo vse rezervne dele in dodatno opremo ter različne vrste motornih olj in črpalk za gorivo. V kolikor pri izbiri potrebujete pomoč, nas kontaktirajte in pomagali vam bomo sprejeti pravo odločitev.

Preverite široko ponudbo v naši spletni trgovini še sami