Mazalka za mast – najboljša ročna za večkratno uporabo

Mazalka za mast je pripomoček za mazanje mehanskih orodij in strojev, ki ne manjka v nobeni profesionalni ali domači delavnici. Zagotovo ste že slišali, da približno 35% prezgodnjih odpovedi ležajev povzroči neustrezno mazanje mehanskih orodij in strojev, kar pomeni, da se je prezgodnjim odpovedim in okvaram mogoče izogniti. Vse, kar potrebujemo, je mazalka za mast – ročna pnevmatska ali akumulatorska. S pravilnim načinom mazanja in z rednim mazanjem lahko podaljšamo čas delovanja strojev in hkrati povečamo njihovo produktivnost. Mazalke za mast nam omogočajo hitro in enostavno mazanje, vendar pa moramo izbrati tisto, ki nam bo olajšala določeno opravilo. Nekatere nam omogočajo uporabo več različnih masti, medtem ko so druge namenjene zgolj eni vrsti masti. V delavnicah domačih mojstrov se mazalke za mast najpogosteje uporabljajo za redno nego motornih žag. V ta namen izberemo akumulatorske, katerih ponudba na trgu je zelo pestra, zato se pri izbiri osredotočimo na nekatere pomembne dejavnike. Še posebej pomembni podatki, ki jih je potrebno upoštevati pri izbiri so delovna temperatura, stopnja obremenitve, namen uporabe in okoljski vplivi. Čeprav je izbira primerne ročne pnevmatske mazalke za mast zelo pomembna, ne smemo zanemariti pomena masti. Zaradi uporabe napačne masti lahko hitreje pride do okvare mehanskega orodja ali stroja, prav tako pa se zmanjša produktivnost proizvodnje, česar si zagotovo ne želimo. V podjetju Avto Minjon vam zato nudimo najboljšo izbiro ročnih mazalk za mast in masti oziroma olj za motorno žago po konkurenčni ceni.

Mazalka za mast

Podaljšajte življenjsko dobo strojem in mehanskim orodjem

Mazanje je pomembna naloga preventivnega vzdrževanja čisto vsakega stroja. Mazivo prevzame trenje med površinami, ki pa je zaradi njegovih mazalnih lastnosti mnogo manjše kot med trdimi snovmi, zaradi tega kovinske površine lažje drsijo in se manj izrabljajo. Z uporabo primerne mazalke za mast pripomoremo k brezhibnemu delovanju delovnih sredstev, manjši obrabi strojnih elementov, manjši porabi električne energije pri delu, boljši zaščiti delovnih površin in hkrati preprečujemo dostop nečistoče do pomembnih delov na strojih in orodju.

Da bi dosegli maksimalni učinek mazanja, moramo izbrati primerno pnevmatsko mazalko za mast in pravo mazivo, pri čemer obvezno upoštevamo obremenitev, hitrost gibanja in temperaturo. Kako pogosto je potrebno mazati stroje in katere vrste maziv pri tem uporabimo, običajno določijo proizvajalci, zato se je dobro seznaniti z navodili za uporabo. Vse procese mazanja je v profesionalnih delavnicah potrebno določiti vnaprej in se jih nato strogo držati. Ker različne mazalke za mast iztisnejo različno količino masti, kar vodi do napak, se je priporočljivo držati pravila, da se za mazanje v celotnem vzdrževanju uporablja le en tip mazalke za mast. Prav tako mazalno mesto vedno polnimo s pravo mastjo, saj mazanje z napačno mastjo vodi do nekompatibilnosti različnih masti in prezgodnje odpovedi elementov.

PREVERITE PONUDBO V NAŠI SPLETNI TRGOVINI ŠE SAMI

Največja ponudba ročnih mazalk za mast in olj

Ponudba v tehničnem programu podjetja Avto Minjon je pestra, zato se pri težavah pri izbiri obrnite na prijazne prodajalce, ki vam bodo znali svetovati in pomagali izbrati primerno mazalko za mast oziroma olje za motorno žago. Z veseljem vam bomo podali več informacij in nasvetov o tem, kako podaljšati življenjsko dobo orodij in strojev, ki jih vsakodnevno uporabljate pri svojem delu. Za enostavnejšo uporabo in zanesljiv oprijem naših mazalk za mast poskrbijo ergonomsko oblikovani ročaji, zaradi katerih bo vaše opravilo hitro in enostavno. Nudimo vam najboljše rešitve za domače in profesionalne delavnice.