Motorna olja za brezhibno delovanje motorja v vsakem trenutku

Motorna olja so življenjska tekočina motorja, brez katere motor ne more delovati in vozilo se ne more premikati. Če bomo varčevali pri nakupu motornega olja, nam vozilo zagotovo ne bo hvaležno, saj je njegova naloga mazanje, hlajenje, čiščenje, ščitenje pred korozijo in nenazadnje tudi zagotavljanje boljšega tesnjenja. Najpogostejša v uporabi so motorna olja z oznako 5W30, ki so primerna za bencinske in dizelske motorje. Čeprav se tega največkrat niti ne zavedamo, kakovostno motorno olje, zavorna in hladilna tekočina ter akumulatorji poskrbijo za varno in prijetno vožnjo, zato si moramo vzeti čas za izbiro primernega glede na vrsto vozila. Ker pa je ponudba motornih olj na trgu pestra in ker nosijo oznake, kot so 5W30, 5W40,10W40 in 15W40 je dobro vedeti, kako pravzaprav izbrati pravega. Najboljša izbira so produkti priznanih proizvajalcev, ki zagotavljajo solidne rezultate pri čiščenju netopnih ostankov iz sestavnih delov motorja, imajo visoko temperaturno stabilnost in odpornost na toplotno oksidacijo, so združljiva s tesnilnimi materiali, ki ne škodijo kovinskim delom ter hkrati ustvarjajo dovolj debelo spolzko plast, ki preprečuje abrazijo in obrabo sosednjih površin. Kakovostno motorno olje z oznako 5W30 ali katero koli drugo oznako ohrani svoje lastnosti dlje časa in ima optimalne značilnosti viskoznosti pri katerikoli temperaturi. Redna menjava motornega olja pripomore k zmanjševanju trenja in preprečuje obrabo kritičnih delov motorja, prav tako pa tudi nudi zaščito motorja ter izboljšuje njegovo učinkovitost in delovanje. V kolikor izberemo ustrezno motorno olje za določeno vozilo, bomo zmanjšali porabo goriva ter zmanjšali škodljive emisije izpušnih plinov, ki v sodobnem času predstavljajo vse večji problem.

Motorno olje za bencinske in dizelske motorjeMotorno olje

Katero motorno olje je pravo za moje vozilo?

V kolikor izbirate motorno olje za avtomobil (bencinski ali dizelski), izberite takšnega z oznako 5W30, vendar bodite pozorni na to, da izberete priznanega proizvajalca. 5W40 je odlična izbira za sodobne dizelske motorje v osebnih in lahkih dostavnih vozilih z turbinskim polnilnikom ali brez, odlično pa se obnesejo v najtežjih pogojih, čeprav so primerna tudi za mestno in izven-mestno vožnjo. Ustrezajo vsem stilom vožnje in vsem letnim časom. Motorna olja z viskoznostjo 15W40 se običajno uporabljajo za mazanje vseh vrst diesel motorjev traktorjev in delovnih strojev brez specialnih sodobnih zahtev, v težkih pogojih dela. Preostanejo nam še motorna olja 10W40, ki so odlična izbira za vožnjo v najtežjih vremenskih pogojih, kot so na primer visoke temperature in so primerna za vse vrste voženj: po mestu, na dolge razdalje, po avtocestah itd. Kakovostna motorna olja priznanih oziroma uveljavljenih proizvajalcev z uradnimi odobritvami proizvajalcev vozil zagotavljajo maksimalno zaščito motorja in njegovo dolgo življenjsko dobo, vendar velja omeniti, da je ključnega pomena pri tem upoštevanje predpisanega intervala menjave.

Najboljša motorna olja 5W30, 5W40,10W40 in 15W40

V podjetju Avto Minjon se ukvarjamo s prodajo nadomestnih delov originalne kakovosti in originalom enakovrednih rezervnih delov, v naši ponudbi pa boste našli tudi najboljša motorna olja priznanih proizvajalcev in sicer različnih viskoznosti - 5W30, 5W40,10W40 in 15W40. Vsem, ki tekom leta prevozite precej kilometrov in si ob tem občasno privoščite daljše potovanje, priporočamo obisk naše spletne trgovine, v kateri boste našli le najbolj kakovostna motorna olja priznanih proizvajalcev na enem mestu. Če se v ponudbi ne znajdete, nič hudega, na nas se lahko obrnete z vsemi vprašanji, saj vam bomo z veseljem pomagali izbrati najprimernejše motorno olje za vaše vozilo. Vabljeni k ogledu prodajnega programa.