Lepilni in povezovalni trakovi – nikar jih ne izbirajte glede na ceno

Lepilni trakovi so največkrat plastični in krožno zviti na plastični ali kartonasti osnovi in na eni ali na obeh straneh premazani z lepilom. Zlasti prozorno obarvane najdemo v praktično vsakem domu, pa tudi v šolskih torbah otrok, saj imajo zelo širok spekter uporabe, obstajajo pa tudi barvni lepilni trakovi, ki se uporabljajo zgolj v določene namene. Med lepilne trakove sodijo sprijemalni trak s pasom in mehkim delom, lepilni trak z ježkom in klasični lepilni trakovi (delo s papirjem ali kartonom ter zaščita pri pleskanju). Potem so tukaj še v skladiščih zelo pogosto uporabljeni povezovalni trakovi, poznamo pa še kovinske in embalažne samolepilne ter tekstilne. Pri izbiri primernega lepilnega traku v prvi vrsti upoštevamo namen uporabe in ne cene, saj gre dejansko za potrošni material, ki je nepogrešljiv v večini proizvodenj. Iskanje kar se da ugodne cene bi lahko pomenilo slabšo kvaliteto lepilnega traku, le-ta pa je pri samem lepljenju ključnega pomena. Lepilne in povezovalne trakove torej izbiramo glede na namen uporabe – bomo z njimi lepili karton, jih potrebujemo na področju modelarstva ali morda za mokro lepljenje? Za kakovostno zavijanje oziroma pakiranje je brez dvoma potreben kakovosten lepilni oziroma povezovalni trak.

Lepilni trakovi za različno uporabo in embalažo

Kako izbrati primernega glede na namen uporabe?

Lepilni trak naj bo dovolj močan, da bomo z njegovo pomočjo lahko želene izdelke kakovostno zavili oziroma spakirali. Za domačo uporabo ali uporabo v pisarni zadostujejo klasični lepilni trakovi, nekoliko močnejši pa so potrebni v proizvodnjah, v katerih nastaja potreba po pakiranju težkih predmetov. V tem primeru mora biti lepilni oziroma povezovalni trak ne le močan, temveč tudi zanesljiv in dolgotrajen. Omenili smo že, da se pri izbiri lepilnega traku ne osredotočamo na ceno, ne smemo pa pozabiti na enostavno uporabo in hitrost zavijanja – izbrati moramo torej takšnega, ki nam bo delo poenostavil. V kolikor nameravamo lepilni trak uporabiti zunaj, naj bo odporen na različne vremenske razmere, sicer njegova življenjska doba ne bo med najdaljšimi.

Izjemno praktični ročni lepilni trakovi

V podjetju Avto Minjon so vam po konkurenčni ceni na voljo ročni lepilni trakovi za pakiranje, narejeni iz polipropilenske folije, premazane z visoko kvalitetnim lepilom iz naravne gume / solventa. Primerni so za lepljenje lahkih in srednje težkih kartonskih škatel, zaradi visoke moči lepila in traku pa so primerni tudi za lepljenje škatel nepravilnih oblik ali z neravnimi površinami. V kolikor si želite lepilnemu traku dodati osebno noto ali posebno sporočilo, je mogoče tudi to. Nudimo vam tisk po lastni izbiri. Tiskan trak je ”sendwich” print izdelave, ki podaljšuje obstojnost barv na njem, prav tako pa je odporen na praske in bledenje in omogoča tiho odvijanje. Pri nas najdete povezovalne trakove, embalažne lepilne trokove, kovinske transportne trakove in tekstilne.

Rjav lepilni trak za leplenje kartonske embalažeProzoren lepilni trak za kartonasto embalažoOvijalec za lepilne trakove za ročno leplenje

Več o embalažnih lepilnih trakovih 

Kaj še moramo upoštevati pri izbiri primernega lepilnega traku?

Preden izberemo lepilni trak, preverimo kompatibilnost različnih materialov oziroma površin z lepilom, sicer se lahko zgodi, da lepilo ne bo prijelo. Če bo lepilni trak izpostavljen vremenskim razmeram ali morda celo kemičnim vplivom, naj ima primerno zaščito za daljšo obstojnost, nenazadnje pa moramo upoštevati še priporočen način nanosa lepilnega traku, ki nam omogoča doseganje optimalnih rezultatov pri lepljenju. Ultra močni so dvostranski lepilni trakovi, ki so odlično lepljivi, izjemno trpežni in enostavni za uporabo. Ne pozabite – nekateri lepilni trakovi so primerni tako za notranje, kot tudi za zunanje prostore, spet drugi pa zgolj za notranje. Če potrebujete pomoč pri izbiri lepilnega ali povezovalnega traku, vam bomo v Avto Minjon z veseljem svetovali. Naš katalog si lahko ogledate tudi na spletni strani.