S kvalitetnimi lepilnimi trakovi lahko prilepite skoraj vse kar želite

Ste kdaj pomislili kakšen bi bil svet brez lepilnih trakov? Kaj vse vam različni lepilni trakovi olajšajo? Lepilni trak, tako imenovani selotejp (kateri je ime dobil po celofanu), so izumili že v devetnajstem stoletju, ta je spremenil način dela ter kasneje pakiranja. Najprej so jih uporabljali le za lepljenje papirja, potem pa so lepilni trakovi, kot vsaka stvar, ki jo izumi človek, dobili nadgradnjo, da so zdaj uporabni v vseh panogah in po vsem svetu. Danes so na voljo lepilni trakovi iz različnih materialov, različne jakosti, barvni, potiskani, obojestranski, kupite lahko ozek ali širok lepilni trak, pp lepilni trak, ki je odporen na vlago ali tekstilni lepilni trak. Tudi pp trak za povezovanje je uporabna zadeva in izhaja iz starega dobrega selotejpa. Ponudba je pestra, cene pa so sprejemljive in konkurenčne. Če morda potrebujete npr. pp trak za povezovanje zase, za domačo uporabo, cena ne bo igrala takšne vloge saj ga ne uporabljate masovno. Če pa pp trak za povezovanje potrebujete v podjetju in ga redno uporabljate za svojo dejavnost, je cena velik faktor saj se pri končnem znesku vsak cent zelo pozna. Podjetja morajo pri svojih dejavnostih v prvi vrsti zniževati stroške, zato je nakup materiala po ugodnih cenah pomemben, tako je tudi ugodna cena pp traka za povezovanje v ponudbi, prilagojena večjim nakupom.

Povezovalni trak

Ste kdaj pomislili kaj vse je prilepljeno z lepilnimi trakovi?

Ker so sodobni lepilni trakovi zelo fleksibilni, močni in vsestranski, jih lahko najdete praktično povsod. Ozrite se okoli sebe. Niti ni nujno, da sedite na delovnem mestu, delovni hali ali proizvodnji in boste povsod lahko našli takšne ali drugačne pp lepilne trakove. Ti so ves čas prisotni v vašem okolju in so tako zelo samoumevni, da jih sploh ne opazite. Vidite sliko na steni? Skoraj zagotovo je zadaj fiksirana s pp lepilnim trakom. Če je ta manjša ga je malo dovolj, če pa je večja je zadaj prilepljena s širokim lepilnim trakom, da jo ta lepo drži v okvirju. Kaj pa električne žice v steni? Tudi zanje se pogosto uporablja pp lepilni trak. Za veliko različne vrste hrane se pri pakiranju uporabljajo lepilni trakovi, pogostokrat tudi pp trakovi za povezovanje. Preverite kako je pakiran kruh. Če vrečka ni varjena, je zalepljena s selotejpom ali pa je zaprta s pp trakom za povezovanje. Ko ste belili ali pa so vam drugi belili stanovanje, ste potrebovali ogromno širokega lepilnega traku za zaščito pohištva, tal, oken…, in ta vam je precej olajšal čiščenje. Da, res so univerzalni in brez njih bi bilo življenje bolj komplicirano in težje. Pogosto so pp lepilni trakovi prilagojeni višjim temperaturam in so odporni na UV žarke. Njihova uporaba je mogoča tudi zunaj, saj dobro kljubujejo različnim vremenskim razmeram. Takšen je še posebej tekstilni lepilni trak.

Lepilni sivi trak

Eden izmed močnejših pp trakov za povezovanje je tekstilni lepilni trak

Tekstilni lepilni trak vsebuje vodoodporno, gumijasto lepilo, ki je izjemno močno. Prav zato je potrebno vedeti za kaj ga uporabljati, saj ga ne boste z lahkoto odlepili. Tekstilni lepilni trak je narejen, iz med seboj povezanih, poliestrskih vlaken, ki so fiksirana na lepilni trak po posebnem postopku. Poliestrska vlakna so med seboj povezana na različne načine, zato tekstilni lepilni trak zelo dobro prenaša ostre robove in absorbira udarce. Zaradi svojih lastnosti ga odlikuje popolno tesnjenje in izjemna moč. Ko se boste lotili dela z njim, boste potrebovali zelo ostre škarje saj se ne vda kar tako. Izberete lahko ozek ali pa širok lepilni trak v več barvah. Lepljenje je zaradi velike ponudbe postalo enostavno. Ne glede na to ali boste izbrali ozek ali širok lepilni trak v ponudbi, boste z lahkoto prilepili vse kar boste želeli.

Več o tekstilnih lepilnih trakovih