Ponudba
Pošlji povpraševanje

Višina dimniških ceviDimniki - nujen konstrukcijski element vsake stanovanjske hiše

Dimniki odvajajo vroče dimne pline iz kurilne naprave v ozračje. Za nemoteno in dovolj učinkovito delovanje ogrevalnega sistema je pravilno zgrajena rozeta dimnika eden ključnih pogojev. Vedeti moramo, da bo morebitna poznejša sanacija dimnika vsekakor zahtevala precej več vloženega denarja.
Dimniki so izpostavljeni zelo različnim obremenitvam. Od statike do močnega toplotnega in kemičnega vpliva, zato je celoten sistem dimnika zahtevna in tudi precej občutljiva naprava. Že v načrtu dimnika je pomembno vedeti, kakšno peč bomo imeli, njeno moč in izkoristek ogrevalnega kotla, kakšna je višina zgradbe, od katere je odvisna tudi višina kape dimnika, itd.
Dimniki so torej precej strokoven poseg, zato je priporočljivo, da njihovo izvedbo zaupamo ustreznemu strokovnjaku. Ta bo poskrbel, da bo vse potekalo v skladu z najvišjimi standardi, dimnik oz. cevi za dimnik pa izdelane iz vrhunskih in trpežnih materialov. Le tako bo dimnik zdržal dolgo, predvsem pa deloval varno.

Višina dimnika odvisna od nagiba strehe in vpliva ostalih stavb ter vrste kurjave

Dimniki so večinoma grajeni navpično, da imajo vroči dimni plini neoviran in enakomeren tok ter istočasno dovajajo zrak potreben za zgorevanje v kotlovnico in kurišče. Pri načrtovanju dimnika je potrebno določiti tudi pravo višino dimnika. Višina dimnika igra pomembno vlogo pri ustvarjanju vleka in njegovi zmožnosti za odvajanje dimnih plinov, razprševanju škodljivih snovi v dimnih plinih v večje višine, kar zmanjšuje vplive na onesnaževanje neposredne okolice.
Višina dimnika je posredno odvisna od nagiba strehe in vpliva ostalih stavb ter vrste kurjave. Vendar s predpostavko, da pri kurjenju s trdimi in tekočimi gorivi višina dimnika ni manjša od petih metrov, pri kurjenju s plinom pa od štirih metrov.

IŠČETE DIMNIK? Z VESELJEM PREDEBATIRAMO VSE MOŽNOSTI POSTAVITVE

Keramične cevi za dimnik odlična rešitev za novogradnje in sanacijo

Poleg zadostne funkcionalnosti morajo dimniki vsekakor izpolnjevati še požarno in sanitarno varnost. Dimnik oz. bolj natančno cevi za dimnik morajo biti odporne na kondenz in vse kisline, ki nastajajo pri izgorevanju, obenem pa morajo prenesti tudi velika temperaturna nihanja. Tako temperaturno razliko bodo zadrževale le tiste eko cevi za dimnik, ki so dovolj temperaturno obstojne in hkrati ognjeodporne.
Tem zahtevam ustrezajo tako nerjaveče kot keramične dimne cevi. Zlasti keramiko odlikuje precejšnja odpornost proti vlagi in temperaturi. Keramične cevi za dimnik so odporne, praktično neuničljive, zato vam jo priporočamo tudi v podjetju OGM-BI.
Keramični montažni dimniki izpolnjujejo vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja, zato so odlična izbira za novogradnje, keramične cevi za dimnik pa so uspešne tudi v primeru sanacije dotrajanih dimnikov.