Ponudba
Pošlji povpraševanje

Dimnik za kaminsko peč, troslojni, zidani dimnik in ostali dimniški sistemi

Dimnik je nepogrešljiva naprava na hišah in objektih, ki je namenjena odvajanju vročih plinov iz peči ali ognjišč v zunanjo atmosfero. Dimniki so različnih vrst, med izredno iskanimi v zadnjih letih pa je eko dimnik. Poznamo troslojni dimnik, ki je sestavljen iz zunanjega betonskega plašča, toplotne izolacije iz mineralne volne in notranje cevi. To so najbolj zanesljivi in trpežni zidani dimniki, ki se lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo ob primernem vzdrževanju in čiščenju. V zadnjem času so priljubljeni tudi sodobni dvostenski (troslojni) dimniki iz nerjaveče pločevine, poznamo pa tudi dvoslojne dimnike, ki so sestavljeni iz zunanjega plašča in notranje cevi, in enoslojne dimnike, ki imajo cev iz keramike ali nerjaveče pločevine ter služijo predvsem za obnovo starih dimnikov. Med najbolj uporabljanimi in zanesljivimi dimniki je prav troslojni. Ne glede na to, ali gre za dimnik za kaminsko peč ali katerikoli drugi dimniški sistem, dimnik mora biti požarno varen, dobro toplotno izoliran, neobčutljiv na vlago, predvsem pa enostaven za vgradnjo.

Eko dimnik

CENA DIMNIKA SE OBLIKUJE V SKLADU Z NAMENOM UPORABE

Kakšen dimnik izbrati?

Odločitev, za kateri dimniški sistem se boste odločili, je velikokrat težka in zahteva natančen premislek. Vedeti je treba, da so enoslojni dimniki namenjeni predvsem sanaciji starih dimnikov, v poštev pa pridejo tudi pri novogradnjah. Takšni dimniki v splošnem povsem zadoščajo potrebam sodobnih peči. Za razliko od enoslojnih pa so zidani dimniki bolj klasični in tradicionalni, grajeni pa so iz ognjevarne opeke. Ko se izdeluje dimnik, se v sredino pozidane konstrukcijo vgradijo tuljave različnih prerezov, ki so navadno izdelane iz nerjaveče pločevine. Izdelava dimnika mora biti dobro in natančno premišljena, saj gre za celoten projekt ogrevalnega sistema, ki zahteva temeljite in natančne izračune. Dimnik mora zadostiti številnim pogojem, ki so zakonsko določeni. Tako morajo zidani dimniki imeti optimalno višino, prilagojeni morajo biti nagibu strehe itd.

Slovenski eko dimnik

Ekoker dimniški sistem je slovenski proizvod, ki je izdelan na podlagi dolgoletnih izkušenj. Vsaka od komponent dimniškega sistema Ekoker oziroma vsi deli eko dimnika so izdelani iz vrhunskih materialov, ki so odporni tako na notranje kot tudi na zunanje vplive (temperaturni in vremenski vplivi, kislinski vplivi itd.). Eko dimnik Ekoker je sistem, ki je enostaven za montažo. Ob pravilnem in ustreznem vzdrževanju in čiščenju bo življenjska doba eko dimnika zelo dolga. Celoten sistem ponuja raznoliko paleto elementov, ki bodo zadovoljili še tako zahtevne kupce. Keramične cevi so na voljo v premerih 140 mm, 160 mm, 180 mm in 200 mm. Dimniški plašči pa vam omogočajo različne kombinacije gradnje dimnika. Eko dimnik za različne sisteme ogrevanja vam ponujamo kot izvedbo na ključ.

Prednosti Ekoker dimniškega sistema

Prednosti eko dimnika Ekoker so številne: možno jih je priključiti na plin, olje in trda goriva, imajo odlične toplotno izolacijske lastnosti, omogočajo tudi odlično prezračevalno izolacijo. Pohvalijo se lahko z veliko odpornostjo na vlago, kisline, visoke temperaturi in mehanske obremenitve. So izredno varni, saj odlična plinotesnost dimniškega sistema zagotavlja veliko protipožarno varnost. Montaža dimnika je hitra in enostavna. Sam dimnik ima izredno gladke stene, ki zagotavljajo minimalno trenje pri prehodu plinov in omogočajo dober vlek. Odvod utekočinjenih agresivnih kislin ostankov izgorevanja pa je popolnoma varen. Eko dimnik Ekoker je edini dimniški sistem v Sloveniji, ki ga odlikujejo pridobljeni evropski certifikati SIST EN 13063-1:2006+A1:2007 in certifikati SIST EN 13063-2:2005+A1:2007, ki ustrezajo vsem zahtevanim evropskim standardom s področja dimniških sistemov.

Troslojni zidani dimnik

Vodilni proizvajalci šamotnih izdelkov in dimnikov v Sloveniji

Podjetje OGM-BI d. o. o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 25 let in v letih našega delovanja smo pridobili ogromno izkušenj na področju izdelave šamotnih dimnikov in drugih izdelkov. Pravzaprav smo postali eden vodilnih proizvajalcev v Sloveniji. Naše delo je podprto s številnimi certifikatov, ki zagotavljajo in potrjujejo kvaliteto naših storitev in izdelkov.