Gibljive dimniške ceviDimniške cevi iz keramike so najboljša izbira

Keramične dimniške cevi predstavljajo najboljšo rešitev za novogradnje, saj keramika izpolnjuje vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja. Z vstavitvijo keramične dimniške cevi lahko uspešno saniramo tudi starejše dimnike in gibljive cevi za dimnik, ki so že tako dotrajani, da ne morejo več zadrževati ognja ali dima, in so zato nevarni. V primeru, da poškodbe še niso tako obsežne. V nasprotnem primeru je treba star dimnik porušiti in zgraditi novega. Keramične dimniške cevi so plinotesne in lahke, njihova površina je gladka in neporozna. Dimniške cevi iz keramike niso občutljive na velike temperaturne spremembe, zaradi česar se material ne krči in ne razteza. Enostavni sta tudi izdelava in montaža dimnika iz teh materialov.

DIMNIŠKE CEVI IZ KERAMIKE - OGM-BI.SI

Cev za dimnik - montažaGibljive cevi inox za dimnik za vse novogradnje

Cena (tudi cena dimniške cevi) je ob nakupu novega dimnika vsekakor eden najpomembnejših kriterijev. Vendar pa se je treba zavedati, da je vsak dimnik specifičen, zato se cena dimnika razlikuje od primera do primera. Nanjo vplivajo predvsem dejavniki, kot so vrsta kurilne naprave in vrsta goriva ter material, višina in presek dimniške cevi. Inox dimniki z inox cevmi za dimnik so izdelani iz nerjavečega jekla inox, ki ga odlikujejo številne prednosti pred klasičnimi materiali. Inox je precej bolj vzdržljiv od navadnega železa in omogoča, da se kemični procesi, kot sta korozija in rjavenje, odvijajo precej počasneje.

GIBLJIVE DIMNIŠKE CEVI - VEČ INFORMACIJ

Gibljive cevi za dimnik je prilagodljiva

Gibljiva cev za dimnik je pomemben del celotnega sistema. V našem primeru to pomeni, da se lahko prilagodi različnim odvodom, saj dimniške cevi iz inoxa in kolena lahko kombiniramo tako, kot je najprimerneje za vas specifičen primer oziroma za razmere na terenu. Gibljiva cev je primerna za vsakršno odprtino, če le ustreza zahtevanim standardom. Kar pomeni, da omogoča zadostno odvajanje dima in je pravilno nameščena. Fleksibilna dimniška cev je še posebno dobrodošla, kadar se kamin ali peč namešča naknadno, ko se je treba prilagoditi že obstoječi gradnji in njenim značilnostim.