Ponudba
Pošlji povpraševanje

Kaj vse je potrebno vedeti, preden se odločimo za nakup dimnika?

Dimnik predstavlja enega izmed ključnih elementov pri sistemu ogrevanja vsakega stanovanja. Dan danes je dimnikov na trgu veliko, vendar moramo pri nakupu dimnika upoštevati veliko faktorjev – način, na katerega se bomo ogrevali, premer in višino dimnika, postavitev dimnika, pa tudi sam material dimnika.

Pri izbiri dimnika moramo biti pozorni predvsem na tip dimnika, za katerega se bomo odločili. Lahko se odločimo za šamotni dimnik ali pa izberemo montažni dimniški sistem, ki ga velikokrat imenujemo tudi inox dimnik. Pri izbiri dimnika moramo vedeti tudi, kakšno montažo izbrani dimnik zahteva. Montažo lahko v grobem ločimo na talno in stensko montažo. Ker so zidani dimniki so težki, jih moramo naslanjati na betonske plošče in zidane stene. Pri preboju na strehi je prav tako potrebna uporaba posebnih statičnih podpor.

Poleg tipa in načina montaže dimnika je izjemno pomembna komponenta tudi njegov presek , ki ga moramo pri nakupu upoštevati. Premer dimniške cevi se določi glede na kurilno napravo. Ob preseku je potrebno upoštevati tudi višino dimnika. Višina dimnika je dejavnik, ki bo verjetno najbolj vplival na ceno, zato je dobro, da ga poznamo, ko izvajalca oz. proizvajalca zaprosimo za ponudbo. Velja pravilo, da mora biti dimnik vsaj 1 meter nad strešno kritino. Nenazadnje pa je nujno potrebno, da pred nakupom dimnika določimo tip naprave, s katero se bomo greli, saj je izbira dimnika odvisna tudi od tega.

Več o slovenskih dimnikih

Kakovostni in trajni eko slovenski dimniki podjetja OGM

V podjetju OGM ponujamo eko dimnike, ki so kakovostni in trajni. Slovenski dimniki se lahko pohvalijo z visoko kakovostjo materialov iz katerih so narejeni. Ponujamo tako dimniške sisteme kot tudi šamotne dimnike, pa tudi dimnike za kaminsko peč.

Dimniki

Eko dimniki so kakovostni, trajni in varni

Eko dimniki znamke EKOKER so slovenski proizvod, ki se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi. Izdelani so v skladu z mednarodno priznanimi standardi in tako ponujajo 100% varnost. Eko dimniki ponujajo možnost priključitve kotlov za plin, olje in trda goriva. Njihova montaža je hitra in enostavna, premorejo pa tudi odlične termoizolacijske lastnosti. Slovenski dimniki znamke EKOKER so odporni na vlago, kisline, visoke temperature in mehanske obremenitve. Ker so stene dimnika gladke, je trenje pri izhajanju plinov minimalno, kar zagotavlja odličen vlek dimnika. Dimniški sistem zagotavlja varen odvod utekočinjenih agresivnih kislih ostankov izgorevanja. Dimniški sistem EKOKER lahko uporabimo pri vseh vrstah peči, ki jih namestimo, vključno z nizko temperaturnimi kotli z izstopno temperaturo dimnih plinov od 40°C naprej, sprememba vrste energetskega vira pa ne zahteva dodatnih vlaganj v dimniški sistem.

Šamotni izdelki so izdelani v skladu z mednarodnimi standardi

Poleg slovenskega eko dimnika pa v podjetju OGM svojim strankam ponujamo tudi šamotne izdelke. Celoten program opek je izdelan iz visokokakovostnih materialov, ki zagotavljajo kvalitetno in lahko vgradnjo ter dolgo življenjsko dobo. Program obsega šamotne opeke, visoko aluminatne opeke, kisle opeke na bazi SiO, izolacijske opeke, magnezitne opeke, ostale specialne opeke in še mnogo več. Naši šamotni izdelki lahko svojo kakovost potrdijo z različnimi certifikati, s katerimi se lahko pohvalijo, poleg tega pa so vsi izdelki, namenjeni izdelavi šamotnih dimnikov, izdelani v skladu z mednarodnimi standardi.

Slovenski dimnik

Več o šamotnih dimnikih

Z izdelavo dimnikov in dimniških sistemov se ukvarjamo že vrsti let

V svojih 25 letih delovne dobe se lahko v podjetju OGM pohvalimo z bogatimi izkušnjami pri izdelavi dimniških sistemov in dimnikov samih. Vsi naši izdelki so kakovostni in natančno izdelani, nudijo visoko stopnjo varnosti in se lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo. Za dodatne informacije smo vam dosegljivi tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam ob izbiri dimnika še pojavljajo.