Izdelava dimnika - vrtanjeIzdelava dimnika - višina navadno določena glede na višino zgradbe

Dimnik ima dve višini, in sicer celotno višino (od tal do vrha dimnika) in delujočo višino (od priključka za grelno telo do vrha dimnika). Za vlek je pomembna delujoča višina dimnika. Najmanjša višina dimnika je odvisna od višine in naklona strehe, kurilne naprave in vrste goriva.
Pri določevanju potrebne višine dimnika nad streho so se uveljavila določena pravila, ki so vezana na naklonske kote streh. Zaradi neugodnega vpliva vetra in lege sosednjih zgradb pa mora izdelava dimnika upoštevati tudi nekatera dodatna priporočila o višini dimnika. Upoštevati moramo, da je

  • najmanjša efektivna višina dimnika za kurilne naprave na trdna in tekočo goriva 5 m;
  • najmanjša efektivna višina dimnika za kurilne naprave z atmosferskim gorilnikom na plin 4 m;
  • vrh dimnika najmanj 0,5 m nad slemenom, če je izhod dimnika v slemenu;
  • dimnik oddaljen od strehe za najmanj 1 m, če izhod ni v slemenu;
  • izpust dimnih plinov iz dimnika mora najmanj 1 m nad gorljivimi materiali.

 

 

Izdelava dimnika OGM opravljena strokovno, hitro in zanesljivo

Ker stari in dotrajani dimniški sistemi ne morejo več zadrževati ognja ali dima, postanejo nevarni, zato jih je potrebno sanirati. Glede na dotrajanost ali obseg poškodb sta možni dve sanaciji. Hitro in poceni sanacijo predstavlja vstavljanje keramične dimne cevi v dimnik. Pri bolj dotrajanih dimnikih priporočamo delno porušitev, pri zelo dotrajanih pa rušenje starega dimnika in izdelavo dimnika, ki bo ustrezal sodobnim varnostnim standardom.

Pri sanaciji dimnika s keramično cevjo se vse začne z vrtanjem dimnika. Vrtanje dimnika je postopek, ki ga opravimo, kadar je odprtina v obstoječem dimniku preozka in jo je treba povečati, da lahko vanj vstavimo dimno tuljavo. Diamantno vrtanje dimnika je posebna tehnika vrtanja lukenj in odprtin v beton, ki omogoča natančne in ostre reze, pri tem pa sta ravni hrupa in vibracij minimalna. Diamantno vrtanje dimnika ne povzroči razpok ali poškodb za vaših zidovih, tako da obnovitvena dela praktično niso potrebna. Diamantno vrtanje dimnika je lahko mokro ali suho, obe tehniki pa zagotavljata natančno odprtino v dimniku.

Si že dolgo želite kamin, pa menite, da vam lokacija vašega dimnika tega ne dopušča? V podjetju OGM-BI izdelava dimnika vključuje tudi dimnik za kamin, ki ga boste lahko postavili, kamor boste želeli. Izdelava dimnikov za kamine sledi sodobnim trendom in tehnološkim inovacijam, zato je naš dimnik za kamin visokokakovosten in varen izdelek. Obiščite nas.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
OGM-BI d.o.o.
Naslov
Pod Hruševco 32
1360 Vrhnika
Spletna stran
E-pošta
01 7506080
Seznam fraz
višina dimnika, izdelava dimnika, vrtanje dimnika
ZEMLJEVID