Trislojni dimnik - prednosti sodobne izdelave dimnikov


Kadar se odločamo za dimnik se lahko odločimo tudi za postavitev troslojnega dimnika. Uporabljamo jih lahko pri pečeh, s katerimi kurimo na trda goriva ali za nizkotemperaturne kondenzacijske kotle.
V primerjavi s klasičnimi dimniki imajo troslojni dimniki kar nekaj prednosti:
- imajo zelo dobro in neprekinjeno izolacijo,
- zavzemajo minimalno prostora,
- njihova teža ni velika, zato ne potrebujejo posebnega temelja,
- uporabljati jih lahko pričnemo takoj,
- zunanji plašč lahko izdelamo iz nerjavne pločevine ali iz aluminija,
- zunanji plašč lahko izdelamo tudi v obliki kvadra,
- so estetsko dovršeni zaradi posebnega pritrjanja na nosilno steno.

ZA VAS IZDELAMO TUDI OBROBO DIMNIKA

Trislojni dimnik OGM-BI d.o.o.

Montažni trislojni dimnik


Montaža trislojnega dimnika je dokaj enostavna in hitra, saj togost in stabilnost konstrukcije notranjega dela dimnika dosežemo brez posebnih postopkov in dodatnega orodja. Na mestu preboja na strehi dimnik obdamo z dimniško obrobo in tako preprečimo zamakanje strehe na točki preboja.

PREVERITE NAŠE REFERENCE

Točna izdelava cevi za dimnik omogoča, da je dimnik plinotesen. Ker je troslojni dimnik opremljen tudi s kapilarami in posebnimi oblikami žlebov, dobro deluje v vlažnem okolju. Zaradi dobre toplotne izolacije dimnika lahko troslojni dimnik poteka tako kot po zunanji tudi po notranji strani hiše - to je uporabno predvsem, kadar se uporabnik odloči za namestitev kaminske piči v stanovanju. Primeren je tudi za uporabo v montažnih in pasivnih hišah.
Troslojni montažni dimnik je sestavljen iz primarne notranje inox cevi, izolacije ter zunanjega inox plašča. Prednost trislojnega dimnika je tudi v tem, da je končnega izgleda in ga po namestitvi ni potrebno dodatno obdelati, kar pomeni da se izognemo dodatnemu ometavanju in barvanju. Tudi strošek namestitve dimnika je posledično manjši.

Trislojni dimnik

Pokličite nas in se pozanimajte o trislojnih dimnikih


Vas zanima več o trislojnih dimnikih? Pokličite nas po telefonu ali pa nam pošljite povpraševanje po e-pošti. Na vprašanja odgovorimo hitro in natančno. Veseli pa bomo tudi obiska v naši poslovalnici, kjer vam bomo trislojne dimnike podrobno predstavili, seznanili pa vas bomo tudi z eko dimniki, ki so vam na voljo.