Šamotna plošča omogoča raznoliko peko v pečici

Šamotne plošče za kaminŠamotna plošča, šamotni dimnik in šamotna opeka za kamin so proizvodi iz šamota, ki je naraven material pridobljen iz gline, ki je zaradi posebnih postopkov ognjevaren. Šamotno ploščo pridobimo s pomočjo vlečenja, stiskanje ali prešanja gline in tudi drugih materialov. Glavna značilnost šamotne plošče je v tem, da prenese izredno visoke temperaturne obremenitve, ki jih izdelki iz običajno žgane gline ne prenesejo. Šamotna plošča za kamin je podlaga, na katero postavimo kaminski vložek. Manjše šamotne plošče za kamin pa so tiste, s katerimi obložimo kurišče znotraj kaminskega vložka. Cenik šamotnih plošč dokazuje, da je cena šamotnih plošč nizka, kljub temu, da gre za visoko kvaliteten in vzdržljiv proizvod. Naše podjetje opravlja seveda tudi prodajo šamotnih plošč ter vseh drugih ognjevarnih gradbenih materialov, s katerimi bo kurjenje v vaših raznovrstnih kurilnih telesih potekalo povsem varno. Njihova življenjska doba je dolgotrajna.

Šamotna plošča se uporablja tudi v kulinariki

Šamotna plošča se uporablja za različne namene. Najbolj znana je šamotna plošča za kamin, uporabljamo pa jo tudi pri pripravi hrane. Če imate denimo električno pečico in bi radi pekli kruh, pice in pecivo tako, kot so ga nekoč pekli v krušni peči, si lahko omislite majhno šamotno ploščo, ki jo enostavno vstavite v pečico. Segrejete jo na eni strani, potem jo obrnete, segrejete še na drugi strani in že imate pravo malo krušno peč, v kateri lahko mirno pečete dobrote, kot so jih pekle vaše babice. V okviru naše prodaje šamotnih plošč vam lahko odrežemo kose različnih dimenzij in debelin. Cena šamotnih plošč je, kakor lahko vidite v ceniku šamotnih plošč, res nizka, njihova kvaliteta pa je izredno visoka.


Cenik šamotnih plošč priča o tem, da dobro ni nujno drago

Če ste si ogledali naš cenik šamotnih plošč ste ugotovili, da so šamotne plošče za kamin res ugodne. Na našem ceniku šamotnih plošč lahko najdete izdelke različnih dimenzij in različnih namenov uporabe. Ne glede na to, ali vas zanima samo šamotna plošča za kamin ali pa želite, da vam postavimo cel kamin z dimnikom, se vam bomo posvetili, vam svetovali in poskrbeli, da boste od nas odšli zadovoljni.

ogm-bi.si | Šamotna plošča za zahtevno peko