Ponudba
Pošlji povpraševanje

Sanacija dimnikov mora potekati v skladu s stroko

Sanacija dimnikov je proces, ki se ga je potrebno lotiti premišljeno. Znotraj sanacije dimnika je potrebno oceniti, kaj od obstoječega je še uporabno in kaj ne. Lahko se zgodi, da je sanacija dimnika boljša, trajnejša in uspešnejša v primeru, če porušimo celotni dimnik in vse začnemo znova. Včasih pa je sanacija starega dimnika lahko le montaža nove cevi za dimnik (v tem primeru gre le za sanacijo cevi dimnika) ali pa le delna sanacija obstoječega zidanega dimnika. V vsakem primeru pa je potrebno pri gradnji novega dimnika paziti, da vse izvedemo v skladu s stroko, tako da čez nekaj let zaradi slabe izvedbe ne bi bila potrebna sanacija dimnika. Cena novega dimnika je v tem primeru namreč zelo visoka, če je potrebno zraven prišteti še stroške zgodnje sanacije dimnika.


Sanacija dimnikov in dimniških ceviCena sanacije dimnika je odvisna od več različnih dejavnikov

O tem, kako visoka je cena sanacije dimnika, odloča več faktorjev. Potrebno je oceniti, kakšno je stanje obstoječega dimnika: kaj je še v redu, ali je potrebno nov dimnik postaviti v celoti, morda izvršiti le sanacijo cevi obstoječega dimnika. Če gre le za sanacijo cevi dimnika, je cena sanacije dimnika vsekakor nižja. Sanacija starih dimnikov je vedno kočljiva, zato se vam izplača posvetovati s strokovnjaki, vendar šele potem, ko si bodo vaš dimnik natančno ogledali. Govorjenje na pamet glede sanacije zidanega dimnika je namreč brez smisla, saj se okoliščine razlikujejo v vsaki posamezni situaciji posebej. Šele ko imate vse potrebne informacije, se boste lahko ustrezno odločili glede sanacije dimnika.


Sanacija dimnika naj poteka le z vrhunskimi materiali

Popolnoma nesmiselno je zniževati ceno sanacije dimnika z uporabo manjvrednih oziroma cenenih materialov, saj se bo to v najboljšem primeru odrazilo v krajši življenjski dobi dimnika, v najslabšem primeru pa bo potrebno sanacijo cevi dimnika ponoviti že čez nekaj let. Zato vam priporočamo, da predvsem sanacijo cevi dimnika izvedete z najkvalitetnejšimi produkti, saj je cev najpomembnejši del dimnika.

ogm-bi.si | Sanacija dimnikov - z nami najbolj racionalno