Dimnik in pripadajoči elementi za dimnik: rozeta, ventilator, obroba in vrata

Dimnik je zaključni oziroma končni del vsakega ogrevalnega sistema. Njegova funkcija je zelo pomembna, saj skrbi za odvajanje dimnih plinov iz kurilnih naprav, kot so kamini, peči in štedilniki. V splošnem je sestavljen iz treh ključnih elementov, in sicer iz notranje cevi za dimnike, vmesnega izolacijskega materiala, ki igra ključno vlogo pri toplotni izolaciji, in zunanjega nosilnega plašča. Za razliko od dimnikov, ki so se zidali včasih, so sodobni dimniki izdelani iz izjemno trpežnih in zanesljivih materialov, ki so kos tudi najhujšim vplivom, morajo pa biti kos tudi sodobnim kurilnim napravam. Dimnik je opremljen z dodatnimi elementi, kot je na primer rozeta za dimnik. Načeloma je dimniški sistem zaključen z ventilatorjem za dimnik in dimniško kapo. V podjetju OGM-BI d. o. o. vam ponujamo kakovostne dimnike, še posebno pa smo ponosni na pravi slovenski dimnik vrhunske kakovosti EKOKER. Izdelan je iz vrhunskih materialov in elementov, nudi pa tudi odlične pogoje za optimalno ozračenje v prostorih, hkrati pa ponuja tudi največjo stopnjo varčevanja energije. Poleg dimnika lahko pri nas dobite tudi ostale elemente, kot so vrata za dimnik, obroba dimnika itd.

ŠAMOTNI IZOLACIJSKI MATERIALI ZA IZOLACIJO DIMNIKOV

Kakšen dimniški sistem je primeren za vaš dom?

Zidanje dimnika ni enostavno opravilo in najboljša rešitev za vas je, da takšno delo prepustite strokovnjakom. Že več kot 25 let se v podjetju OGM-BI d. o. o. ukvarjamo z dimniki in dimniškimi sistemi. Naša dejavnost se je skozi leta razvijala in dopolnjevala, svoje znanje pa širimo tudi na specializirano področje proizvodnje in dobave dimniških sistemov in visokotemperaturnih izolacijskih materialov, kot so šamotni izdelki. Izbira primernega dimnika mora biti dobro načrtovana in mora upoštevati določene kriterije. V sodobnem času so na voljo vse bolj kakovostni kotli in peči, zato so se spremenile tudi zahteve glede tega, kakšni morajo biti dimniški sistemi. Sodobni nizkotemperaturni kotli zahtevajo tudi temu primerne dimnike, ki so odporni na kisline, predvsem pa neobčutljivi na vlago. Takšen je naš visokokakovosten sistem s keramično cevjo EKOKER. Gre za popolnoma slovenski proizvod, ki je izdelan iz najboljših in vrhunskih materialov. Poleg odličnega dimniškega sistema pa so vam na voljo tudi ostali elementi, kot je na primer rozeta za dimnik,, ki je odporna na rjavenje in vam je na voljo v različnih premerih.

Slovenski dimnik EKOKER

Naš lasten dimniški sistem ustreza vsem evropskim standardom in se baha s prestižnim certifikatom EN. Montažni dimnik EKOKER je primeren za vse vrste kurišč in goriv. Montaža dimnika je hitra in enostavna, dimnika pa ni potrebno dodatno izolirati. Omenjen proizvod ima odlične toplotno izolacijske lastnosti, je izredno odporen na vlago, kisline in visoke temperature. Prav tako pa ima odlično prezračevalno izolacijo.

Osnovni paket slovenskega eko dimniškega sistema

Osnovni paket Ekoker sestavljajo: vrata za dimnik oziroma dimniška vratca, dilatacijska rozeta, ognje obstojno lepilo, negorljivi izolacijski plošči, ventilacijska rešetka, keramični podstavek z izpustom kondenza in navodilo za montažo. Protipožarna varnost je zagotovljena z odlično plinotesnostjo, gladke stene pa povzročajo minimalno trenje pri prehodu plinov in omogočajo dober vlek.

Rozeta za dimnik

Kakovostni dimniški elementi

Dimniki so sestavljeni iz več različnih elementov: rozeta za dimnik, plašč, streha za dimnik, ventilator za dimnik, dimniške tuljave, vrata, priključki in kolena za peči in kamine, temelji, podstavki, obroba dimnika itd. Tudi pri izbiri dimniških elementov je potrebno biti pozoren, saj lahko le-ti močno vplivajo na njihovo življenjsko dobo in učinkovitost. V našem podjetju proizvajamo tudi visokokakovostne dimniške elemente, ki ustrezajo vsem zahtevan standardom. To lahko podkrepimo tudi s certifikati. Naši dimniški elementi so izdelani iz kakovostne keramike in se lahko pohvalijo z zelo dolgo življenjsko dobo. Odlikujejo ih odpornost na mehansko obrabo, vlago, kisline, visoke temperature in korozijo. Kar je najbolj pomembno, to so elementi, ki nudijo ustrezno plinotesnost in protipožarno varnost.