Kapa za dimnik tudi igra svojo pomembno vlogo

Kapa za dimnikKapa za dimnik varuje pred vremenskimi vplivi, na drugi strani pa kapa za dimnik nudi tudi lep, estetski zaključek vašega dimnika za kamin. Kapa za dimnik je torej dimniški element, ki je hkrati funkcionalne in lepotne narave. Spodaj, prav na drugi strani vašega šamotnega eko dimnika pa so vrata za dimnik. Vrata za dimnik so prav na začetku dimniške cevi. Funkcija vrat za dimnik je omogočiti prostor za čiščenje in pregledovanje dimnika, ki ga opravlja dimnikar. Pomembna je tudi rozeta za dimnik. Rozeta za dimnik je na vrhu dimnika. Rozeta za dimnik poskrbi, da dimnik ne poči pri raztezanju, omogoča diletacijo. Zgoraj omenjeni elementi so morda za marsikoga drugorazrednega pomena. A ni tako. Zidanje dimniškega sistema je celota različnih komponent, ki se med seboj dopolnjujejo in povezujejo. V nobenem sistemu ni dobro, če se pojavi šibki člen, saj pravijo, da je sistem močan toliko, kolikor je močan njegov najšibkejši člen. V našem podjetju se zato trudimo, da imamo v ponudbi prav vse elemente dimniškega sistema Ekoker, ki so vrhunski. Le tako je namreč vrhunski celoten dimniški sistem. Odličnost dimniškega sistema pa je tesno povezana z varnostjo in kvaliteto bivanja uporabnika.

Kapa za dimnik nima le estetske vloge oziroma pomena

Kapa za dimnik preprečuje vtekanje vode v dimniško cev. Hkrati pa preprečuje, da bi se dimnik zmočil z zunanje strani. Vrata za dimnik morajo hkrati biti dovolj tesna, da skozi njih čez dimnik ni prepiha; na drugi strani se morajo lepo odpirati in zapirati.

NAJDEMO KAPO ZA VSAK DIMNIK

Rozeta za dimnik je eden od delov dimniškega sistema

Rozeta za dimnik, kapa za dimnik in vrata za dimnik so dimniški elementi, ki tvorijo vaš dimniški sistem. Vsak od teh elementov ima svoj pomen in svojo nalogo. V našem podjetju se trudimo, da so prav vsi deli dimniškega sistema kvalitetni in učinkoviti.