Izdelava nerjavečih dimnikov - nerjaveči dimniki za novogradnje in sanacijo


Ker so se v zadnjem času predvsem večja urbana naselja začela ogrevati na plin, je to v mnogo primerih povzročilo močno kondenziranje dimne tuljave. Temu procesu klasični zidani dimnik ni bil več kos, zato se je pojavila potreba po nepropustnem materialu za dimnik, ki bi se lahko hitro ogrel in hitro ohladil, obenem pa bi bil odporen na kondenz. Tem zahtevam ustreza nerjaveče jeklo - inox.

Izdelava nerjavečih dimnikov prinaša kakovost, varnost in dolgo vzdržljivost dimnika, ki vas bo preživel. Inox je namreč precej bolj vzdržljiv od navadnega železa in omogoča, da se kemični procesi, kot sta korozija in rjavenje, odvijajo precej počasneje. Nerjaveči dimniki so poleg tega odporni tudi na vse kisline, ki nastajajo pri izgorevanju. Ker imajo inox dimniki zagotovljeno dolgo življenjsko dobo, je izdelava nerjavečih dimnikov vse bolj priljubljena pri novogradnjah. Nerjaveči dimniki pa so tudi odlična rešitev pri sanaciji starih dimnikov.Nerjaveči inox dimnik lahko uporabite za obnovo starega dimnika ne glede na to, kateri energent uporabljate za ogrevanje.

Šamotni dimnikiIzdelava nerjavečih dimnikov zahtevno delo, ki ga je treba načrtovati še pred gradnjo hiše

Izdelava nerjavečih dimnikov je zahtevno delo, ki ga je treba načrtovati, še preden začnete z gradnjo hiše. Pri načrtovanju je namreč treba upoštevati vrsto in tip kurilne naprave, vrsto goriva, nazivno moč kurilne naprave, režim ogrevanja, lokacijo kurilnice in višino zgradbe ter število kurilnih naprav. Zato je izdelavo dimnikov najbolje prepustiti izkušenim strokovnjakom, ki bodo poskrbeli, da bo tako izdelava kot montaža dimnika ustrezala vsem predpisom, nerjaveči dimniki pa bodo varni in vam služili še vrsto let.

Izdelava nerjavečih dimnikov - montažni dimnik za kamin po vaši meri

Razmišljate o kaminu, pa menite, da vam lokacija vašega dimnika tega ne dopušča? Brez skrbi. V podjetju OGM-BI vam ponujamo rešitev: montažni dimnik za kamin, ki ga lahko postavite, kamorkoli želite. Odločite se lahko za nerjaveči ali šamotni dimnik za kamin. Oba dimniška sistema prinašata številne prednosti. Izdelava dimnika za kamin sledi sodobnim trendom in tehnološkim inovacijam, zato je dimnik za kamin visokokakovosten in varen izdelek.
Nerjaveči dimniki, na primer dimnik za kamin, zagotavljajo vašemu ogrevalnemu sistemu dolgo življenjsko dobo, vam pa manj skrbi. Zato nikar ne odlašajte in nas čim prej obiščite. Izdelava nerjavečega dimnika še nikoli ni bila tako enostavna in ugodna.


Vabljeni tudi k ogledu naše spletne strani.