Ponudba
Pošlji povpraševanje

Gradnja dimnika z vsemi potrebnimi dodatki, vključno z vratci

Gradnja dimnika je v večini primerov skorajda neizogiben del gradnje objektov. Nemalokrat pa je izvedba tega projekta potrebna tudi pri starejših stavbah, pri katerih trenutni sistem ni več varen in učinkovit, zgolj sanacija pa zaradi določenih razlogov ni primerna rešitev. Nedvomno gre za izziv, ki zahteva kar nekaj načrtovanja, predvsem pa sodelovanje z izkušenimi mojstri in strokovnjaki, ki vam lahko zagotovijo vse potrebne informacije in vrhunske materiale za gradnjo.

Gradna dimnika

Premišljena gradnja dimnika nujna za zagotavljanje varnosti

Od tega, kako kakovostna je gradnja dimnika, je v veliki meri odvisna varnost celotnega objekta. Elementi, na katere moramo biti pri gradnji še posebej pozorni, so zagotavljanje ustreznega prezračevanja, visoke stopnje plinotesnosti in varnega odvajanja agresivnih kislin, ki so se med izgorevanjem utekočinile. S tem ustvarimo trdne temelje za varno delovanje sistema. Da bi bilo to mogoče, morajo biti pri gradnji uporabljeni resnično kakovostni materiali, ki so prestali potrebna testiranja in pridobili ustrezne certifikate, ki dokazujejo njihovo kvaliteto.

Kakovostna vratca za dimnik omogočajo nemotene preglede

Pri gradnji je treba misliti tako na večje, ključne elemente sistema kot na najrazličnejše dodatke. Med drugim so denimo potrebna skrbno izbrana vratca za dimnik. Osnovna vloga, ki jo imajo ta vratca, je zagotavljanje možnosti hitrega in preprostega nadzora delovanja. Vidimo torej, da so vratca prav tako zelo pomembna za doseganje ustrezne stopnje varnosti. Obenem pa so vratca nujna za to, da poskrbimo za čiščenje, ko je to potrebno, kar nadalje prispeva k zmanjšanju varnostnih tveganj.

Rozeta za dimnik

Vse za gradnjo dimnika na enem mestu: vratca, rozeta za dimnik idr.

V podjetju OGM-BI d.o.o. z bogato tradicijo delovanja smo za vas ustvarili sistem EKOKER, ki ga je mogoče kombinirati z vsemi tipi goriv – s trdimi, plinom ali oljem. Uporabljeni materiali so izjemno odporni na manj ugodne razmere, ki pogosto vključujejo izpostavljenost vlagi, izredno visokim temperaturam oz. temperaturnim nihanjem, kislinam, mehanskim obremenitvam itn. Posledično življenjska doba običajno krepko presega 30 let. Pričakujete lahko odličen vlek, kar je posledica povsem gladkih sten, ki preprečujejo, da bi prihajalo do nepotrebnega oz. pretiranega trenja. Montaža oziroma gradnja dimnika EKOKER je zelo preprosta, kar pomeni, da jo je mogoče zaključiti v relativno kratkem času. Pri tem naj poudarimo, da pri nas dobite vse potrebne komponente za gradnjo. Med drugim vas v ponudbi čakajo vratca za dimnik, ki smo jim že posvetili nekaj besed. Podobno pomembno vlogo kot vratca pa ima tudi rozeta za dimnik. Tej mnogi pripisujejo izključno estetsko funkcijo, vendar pa je rozeta več kot zgolj okrasni element. Z omogočanje dilatacije namreč zmanjšuje nevarnost, da bi zaradi raztezanja materialov prišlo do razpok.  

Več o tem

Keramična cev za dimnik – možni različni premeri

Ena ključnih komponent pri gradnji pa je seveda cev za dimnik. Ponekod pride v poštev predvsem gibljiva cev za dimnik. Običajno se gibljiva izvedba uporabi tam, kjer je prisotnih veliko kotov, saj vstavljanje klasične različice ne bi bilo mogoče. Gibljiva verzija v teh primerih zagotovi nemoten zaključek gradnje ali sanacije. Če se odločite za sistem EKOKER, bodo dimenzije povsem prilagojene vašim potrebam. Možni so premeri 140 milimetrov, 160 milimetrov, 180 milimetrov in 200 milimetrov, pri čemer se lahko pri vseh navedenih dimenzijah odločite za komplet z zračnikom ali brez zračnika. Za povrh pa je tu še komplet brez zračnika, v katerega je vključena cev s premerom 250 milimetrov. Poleg tega so vam na voljo še sistemi za gradnjo dvojnega dimnika v različnih dimenzijah. Ker so oblike izolacijskih plošč povsem prilagojene posameznim premerom, je mogoče računati na izvrstno toplotno upornost. Vabimo vas, da izpolnite obrazec na naši spletni strani in vanj vpišete vse potrebne podatke, na podlagi katerih bomo nato za vas pripravili izračun preseka. Na voljo pa smo vam tudi za vsa morebitna dodatna vprašanja.

Več o tem