Ponudba
Pošlji povpraševanje

Vratca za dimnik, Inox cevi, tuljave, ventilator in Inox pokrov

Čistilna vratca za dimnik Vratca za dimnik, inox cevi, tuljave, ventilator, pokrov za dimnik, skratka vse za dimnik, lahko najdemo v podjetju OGM-BI d.o.o, ki izdeluje vrhunske dimniške sisteme Ekoker.
Dimnik je veliko več kot zidana opeka z vratci in Inox cevi za dimnik ali keramične cevi, ventilatorja in kape oz pokrova.
Dimniški sistem tvorijo vse kurilne naprave in elementi, ki so povezani v celoto dimniškega sistema preko cevi. Najbolj osnovni elementi dimnika so: tuljava za dimnik, dilatacijska rozeta, ognjeobstojno lepilo, negorljivi izolacijski plošči, vratca, cevi, ventilatorska rešetka, keramični podstavek za izpust kondenza, pokrov.

Pregled elementov v ponudbi in ponudbo podjetja OGM-BI d.o.o.

Povpraševanje za dvojni sistemski dimnik s keramično tuljavo višine 6,20 m, premer prve cevi 14 cm in druge cevi 18 cm ter priključkom 90° z Inox pokrovov z vključenimi priklopi za peč, čistilnih vratc in cevi, na spletni strani podjetja OGM-BI d.o.o. je vrnilo informacijo o vseh vključenih elementov, ki se potrebujejo za dvojni sistemski dimnik s keramično tuljavo in sicer:

 • Dimniški plašči,
 • izolacija,
 • keramične cevi,
 • inox cevi,
 • priklop za peč,
 • priklop za čistilna vratca prve cevi,
 • priklop za čistilna vratca druge cevi,
 • krovno ploščo,
 • inox pokrov in
 • osnovni paket EKOKER, kateri vsebuje: diletacijsko rozeto, ognjeobstojno lepilo, negorljivo izolacijsko ploščo, dimniška vratca prve cevi in dimniška vratca druge cevi, ventilacijsko rešetko, keramični podstavek z izpustom kondenza, navodila za montažo in garancijsko izjavo.

Čiščenje dimnika Ekoker preko čistilnih vratc

Čiščenje cevi dimnika poteka preko čistilnih vratc, zato mora imeti vsak dimnik čistilna vratca.
Preko čistilnih vratc, katera so nameščena na priklop za čistilna vratca dostopamo do inox ali keramične tuljave za dimnik v notranjosti. Primeren prostor za namestitev čistilnih vratc je kurilnica ali hodnik oz prostor kurišča in kjer imamo prost dostop do čistilnih vratc.
Čistilna vratca za dimnik morajo biti pod nadzorom in zaklenjena, saj lahko v nasprotnem primeru in nestrokovnih posegov ali odpiranja pride do uhajanja plina v prostor.


Montaža čistilnih vratc pri dimniku in sestava

Pravilna namestitev čistilnih vratc je zelo pomembna, saj se preko njih dostopa do dimnika v primeru vzdrževanja in čiščenja.
Navodilo za namestitev čistilnih vratc dimniškega sistema Ekoker:

 • preden vstavimo prvi izolacijski plošči (oznaka IZOKER), nanesimo malto na prvi dimniški plašč in prilagodimo izolacijski plošči IZOKER (izrežemo odprtino), tako da se bo koleno elementa čistilnih vratc lahko natančno namestilo (predhodno si lahko pripravimo tudi drugi dve izolacijski plošči IZOKER),
 • drugi plašč postavimo na že pripravljeno podlago na prvem dimniškem plašču in nanj nanesemo sloj malte,
 • v drugi plašč izrežemo odprtino po celi dolžini, tako da lahko vanj gladko vložite keramično koleno za čistilna vratca (odprtina mora biti dovolj velika, da ostane na vseh štirih straneh okoli kolena 3 cm praznega prostora - dilatacija),
 • robove KJZ in keramičnega priključka za čistilna vratca (oznaka KC) obrišemo z vlažno gobico, KC namažemo z ognjeobstojnim lepilom, obrnemo in postavimo na rob KJZ,
 • vstavimo notranji keramični vložek vratc in s priloženim ključem zaklenemo dimniška vratca,
 • Okvir čistilnih vratc namestimo na priklop za čistilna vratca in ga pritrdimo na dimniški plašč s priloženimi vijaki.

Inox dimniška kapa in ventilator

Inox cevi za dimnike in inox kapa Dimnik se najpogosteje zaključi z ventilatorjem in pokrovom oz kapo iz inoxa. Inox je nerjavno jeklo. Ime Inox izhaja iz francoske besede Inoxydable, kar pomeni nerjaven, pomen nemške beseda rostfrei je isti. Zaradi nerjavne lastnosti inoxa in odpornosti na kisline, katero ima inox zaradi kroma, so inox izdelki zelo priljubljeni kot del ali celota na najbolj izpostavljenih delih v gradnji in industriji in isto velja za inox cevi za dimnike ali inox vratca in kape za dimnik. Inoxovi izdelki so lepi, dolgo obstojni in kvalitetni, ter pika na i vsakemu dimniku.

ZIDANJE DIMNIKA