Ponudba
Pošlji povpraševanje

Cevi za dimnik, razumevanje dimnika, njegovo vzdrževanje in sanacija

Cevi za dimnik pomenijo nadgradnjo prvotnih dimnikov, kateri so in še danes predstavljajo zelo pomemben del zgodovinske arhitekture širom sveta. Kljub njihovim različnim vrstam, so bili prvotno vsi uporabljeni izključno za odvajanje plinov in nevarnih kemikalij iz industrijskih zgradb in domov. Dimniki, ki so ohranili svoj prvotni namen, danes služijo tudi za prezračevanje tako domov, kot tudi industrijskih zgradb. Razumevanje strukture dimnika, pomeni razumevanje njegovega izvora, namena njegove uporabe, njegovega gradbenega materiala in nevarnosti, ki obstajajo, če njegova zgradba oz njegove dimne cevi niso pravilno vzdrževane ali so le te neprimerne. Njihove prvotne konstrukcija so bile zgrajene iz kamna. Tovrstna konstrukcija je pomenila veliko nevarnost v primeru potresov, saj se je njegova fleksibilna struktura zlahka zrušila, hkrati pa je predstavljala tudi veliko požarno nevarnost. Težavo je delno rešila novogradnja in delno sanacija z vstavitvami cevi, ki so danes v primeru rednega čiščenja in vzdrževanja požarno varne. Kljub velikemu tehnološkem napredku, ki je s seboj prinesel številne alternativne možnosti ogrevanja, zelo velika večina gospodinjstev še vedno uporablja kamine in kurilne peči, ki so ekonomsko še vedno priznane, kot najučinkovitejše ogrevanje domov. Ustrezne cevi lahko varno in učinkovito odvajajo vroč zrak in kemikalije, ki nastajajo ob izgorevanju v kuriščih, stran od kurilnih naprav. Neprimerno čiščenje ali uporaba nepravilnih cevi pa lahko bistveno poveča požarno nevarnost zaradi kopičenja vnetljivega stranski produkta, ki nastaja pri izgorevanju, znanem kot kreozot ali celo povzroči poškodbe na strukturi dimnika, slab vlek in uhajanje nevarnih plinov predvsem ogljikovega monoksida. V takem primeru je potrebno čiščenje ali še bolj verjetno, obnova. Nizka cena sanacije s pomočjo ustreznih cevi za dimnike, ki se enostavno vstavijo v dimnik, je lahko izredno hitra in enostavna, hkrati pa ne potrebuje nobenega posega v obstoječo zunanjo strukturo. Korozija predstavlja eno izmed največjih težav pri dimnikih, saj močno zmanjšuje njihovo življenjsko dobo. V primeru novogradnje ali popravila je iz tega razloga smiselno uporabiti le take cevi, ki so odporne proti koroziji, katera je posledica jedkih kislin, ki se tvorijo pri izgorevanju različnih vrst goriv v kurilnih napravah.

sanacija dimnika cevi v Ljubljani

Sanacija z ognjevarnimi elementi in protikorozijskimi cevmi EKOKER

Naš EKOKER sistem vsebuje širok nabor elementov, ki omogočajo postavitev kompletnega dimniškega sistema poljubnih dimenzij, prav tako pa jih lahko posamično uporabimo v primeru obnove oz popravila.V našem podjetju, OGM-BI d.o.o. iz Vrhnike pri Ljubljani izdelujemo dimnike iz vseh elementov in materialov, kateri so odporni na vse temperaturne, vremenske in kislinske - notranje in zunanje vplive, tudi strokovno svetujemo glede izbora materialov in izvedbe sanacije. Naš certificiran sistem EKOKER, ki je kot celota sestavljen iz posameznih elementov ima različne izvedbe dimenzij s premeri 140 mm, 160 mm, 180 mm in 200 mm ter vse dimenzije pripadajočih elementov vključno s keramičnimi cevmi. Cena in kvaliteta tako cevi kot elementov je tržno konkurenčna.V primeru, da morate opraviti sanacijo z vgradnjo novih cevi, je zelo pomembno da so le te kvalitetne in varne, ter da bodo dobro služile namenu sanacije. Certificiran dimniški sistem EKOKER, ki je proizvod našega podjetja iz Vrhnike pri Ljubljani, je primeren za postavitev celotnega dimnega sistema. Posamezni elementi EKOKER pa so primerni tudi za popravilo ali sanacijo, ter ustrezajo vsem mednarodnim varnostnim zahtevam. Elementi našega lastnega inovativno sistema so visoko temperaturno in korozijske odporne gladke fleksibilne cevi s pripadajočimi priključki za peč in čistilna vratca, krovne in konzolne plošče, destilacijske rozete, vratca, ventilacijske rešetke, keramični podstavki z izpustom kondenza, kapa, ter enojni in dvojni plašči z ali brez zračnika.

fleksibilne cevi za dimnik


Poleg omenjenih elementov, so v naši ponudbi tudi ognjeobstojni gradbeni materiali, se potrebujejo pri popravilu ali obnovi: ognjeobstojna lepila, beton, malta in kiti, negorljivi izolacijski materiali in plošče, tesnilne vrvice in šamotna opeka.