Ponudba
Pošlji povpraševanje

Dimnik: kakšna mora biti višina dimnika in kako zagotoviti dober vlek dimnika?

Dimnik oziroma izbira dimniškega sistema je odvisna od vaših zahtev, predvsem pa od same stavbe ali objekta, kjer potrebujete dimnik. Najbolje je, da izdelavo dimnika izberete strokovnjaka, ki se na svoje delo spozna in ima veliko izkušenj. Dimnik mora biti zgrajen oziroma izdelan v skladu s predpisi, ki so zakonsko določeni. V Sloveniji tehnični predpisi, evropski standardi veljavna zakonodaja določajo tudi, da morajo vsi lastniki objektov zagotoviti redno pregledovanje in vzdrževanje kurilnih naprav in dimnikov. Zidanje dimnika zato ni tako preprosto, kot se na prvi pogled zdi. Višina dimnika, vlek dimnika, priklop kamina na dimnik in še cel kup detajlov, ki jih je potrebno upoštevati in izvesti, zahtevajo veliko razmišljanja. Zato prepustite zahtevno delo strokovnjakom, ki se na svoje delo spoznajo.

NIZKE CENE SANACIJE DIMNIKA

Strokovnjaki za dimnike

V podjetju OGM-BI d. o. o. smo prepričani, da smo mi pravi naslov za izdelavo in načrtovanje vašega novega dimnika. V letih svojega delovanja smo postali eden vodilnih proizvajalcev šamotnih izdelkov in dimnikov v Sloveniji. Izdelali pa smo tudi edini dimniški sistem v Sloveniji s certifikatom EN, ki ustreza vsem evropskim zahtevam na dimniškem področju. Naš cilj je svojim strankam zagotoviti visoko kvaliteto bivanja v njihovih domovih z dvigovanjem varnostnih standardov. Glede na vaše želje in zahteve, predvsem pa na vaše potrebe, bomo skupaj z vami oblikovali rešitev za vaš dom. Kakovosten dimnik s primerno višino in odličnim vlekom dimnika za vas izdelamo po ugodnem ceniku. Dimnik, ki ga boste naročili pri nas pa je varčna, dolgotrajna in varna naložba v toplino vašega doma.

Vlek in višina dimnika

Na kaj je treba biti pozoren pri izbiri dimnika?

Izredno pomembno pri izbiri dimnika je, da je potrebno izbrati primeren dimnik glede na vrsto kurilne naprave in goriva. Tudi lokacija dimnika je pomembna, odvisna pa je predvsem od položaja kurilnice v objektu, od višine dimnika in njegovega položaja, naklona strehe ipd. Kot strokovnjaki svetujemo, da je najbolje, če se dimnik postavi v notranjost objekta, tako je manjši vpliv atmosferskih sprememb. Če pa takšna postavitev ni možna, predlagamo izbiro celovit dimniški sistem Ekoker, ki je primeren tudi za postavitev zunaj objekta. Premer dimnika se določi računalniško, odvisen pa je od vrste goriva, toplotne moči kurilne naprave, izstopne temperature plinov in višine dimnika. Pomembna pa je tudi izolacija dimnika, ki pripomore k zmanjševanju vplivov zunanjih temperatur, kondenzacije dimnih plinov in poskrbi tudi za požarno varnost. Izolacija je lahko različna, od izolacije na bazi kamene ali keramične volne, pa vse do sintetičnega kavčuka in izolacije iz poliuretanske pene.

Ekoker slovenski dimnik

Gre za keramični montažni dimnik, ki je narejen iz vrhunskih in trpežnih materialov, baha pa se z izredno dolgo življenjsko dobo. Omenjeni montažni dimnik je primeren za vse vrste kurišč in goriv, možen je tudi priklop kamina na dimnik. Montaža dimnika je hitra in enostavna, odlična novica pa je, da ga ni potrebno dodatno izolirati, ometavati ali na kakršenkoli drugačen način zaščititi. Vsi deli, iz katerega je izdelan ta dimniški sistem, so izdelani iz vrhunskih materialov, ki so izredno oporni na vse zunanje vplive. Ekoker dimnik ima ogromno prednosti, med drugim ima odlične izolacijske lastnosti, prav tako odlično prezračevalno izolacijo in veliko odpornost na vlago, kisline in visoke temperature. Za protipožarno varnost je poskrbljeno z zanesljivo plinotesnostjo dimniškega sistema. Gladke stene dimnika za minimalno trenje pri prehodu plinov omogočajo dober vlek dimnika, ima pa tudi varen odvod utekočinjenih agresivnih kislih ostankov izgorevanja.

Dimniki

Kaj pa cena dimnika?

Cena dimnika je odvisna od različnih dejavnikov, kot je na primer material, višina, presek dimniške cevi, vrsta kurilne naprave itd. Dimniški sistemi so naše področje, svoje znanje na področju proizvodnje in dobave dimniških sistemov ter ognjevzdržnih in visokotemperaturnih izolacijskih materialov pa vsak dan nadgrajujemo. Pri nas boste deležni ne le kakovostne storitve, tudi cenik naših storitev smo poizkusili čim bolj približati naših strankam.

CENIK DIMNIKOV