Ponudba
Pošlji povpraševanje

Eko dimnik - cenik in dostopnost okolju prijaznih dimnikov

Eko dimnik je danes standard, ki se uporablja pri vseh novogradnjah. Poleg visoke energetske učinkovitosti naših domov, nam je vse bolj pomembne lastnosti materialov, ki se uporabljajo v naših novih domovih. Cenik navadnih in eko dimnikov je sedaj že popolnoma primerljiv, kar pa ni bilo vedno tako. »EKO« lastnost proizvodov, je bila vedno cenjena in to se je močno odražalo tudi na cenikih. V današnjih, sodobnih časih proizvodnje, so se kljub različnim lastnostim in postopkov obdelave materialov, povečal izbor okolju prijaznih dimnikov z enakovrednimi ceniki. Dodatne subvencije, ekološki vpliv na okolje, večji izkoristek energije in posledično večji prihranek, so dejstva, ki so nas navdušila in prepričala, da je eko dimnik enostavno najboljša izbira za našo novogradnjo, pa tudi sanacijo. Ta dejstva so prispevala k pe večjemu povpraševanju in posledično hitrejšemu in širšemu razvoju ekološke in okolju prijazne ponudbe.

STROKOVNA POSTAVITEV DIMNIKOV V LJUBLJANI


Eko dimnik EKOKER našega podjetja OGM-BI s certifikatom CPR, SIST EN, 2+

Naše podjetje OGM-BI d.o.o., s sedežem v neposredni bližini Ljubljane je na podlagi dolgoletnih izkušenj in znanj s področja ognjevzdržnih materialov, razvilo inovativni ekološki dimniški sistem EKOKER z vsemi pripadajočimi elementi. Sistem ima tržno konkurenčen cenik eko dimnikov in veljaven certifikat CE 1404 - CPR - 2424 o skladnosti tovarniške kontrole proizvodnje (CPR, SIST EN, 2+) po standardih SIST EN 13063-1:2006+A1:2007 in SIST EN 13063-2:2005+A1:2007. Veljaven standard SIST EN 13063-1:2006+A1:2007 potrjuje izpolnjevanje vseh zahtev glede odpornosti proti požaru saj in preskusne metode. Drugi veljaven standard SIST EN 13063-2:2005+A1:2007, pa potrjuje izpolnjevanje vseh zahtev in preskusne metode za delovanje v vlažnih razmerah, kar v praksi pomeni, da je korozijsko odporen ob uporabi vseh vrst goriv. Poleg omenjenih standardov oz lastnosti, ki jih omenjena standarda potrjujeta, je naš sistem odporen: proti agresivnim kislinam, ki nastajajo ob izgorevanju, visoko temperaturnimi in mehanskimi obremenitvami, ter ga je mogoče enostavno čistiti, medtem ko njegove gladke stene cevi zagotavljajo dober vlek. Naš inovativen sistem je primeren za vse vrste peči (kurišč), vključno z nizkotemperaturnimi kotli z izstopno temperaturo nad 40 °C. Dimniški plašči so kljub izjemni trdnosti lahki, zato je njihova montaža hitra in enostavna. Odlična plinotesnost, ter ognjevzdržni in izolacijski materiali našega inovativnega sistema zagotavljajo popolno protipožarno varnost. Ker sledimo našemu poslanstvu dvigovanja varnostnih standardov in kvalitete bivanja, smo razvili tudi nov model manjše krušne-pizza peči, ki odlično akumulira toploto in je primerna za manjše prostore.

eko dimnik - cenik za Ljubljano

Pregledi dimnikov in čiščenje

S pričetkom toplih dni in prenehanjem dolgega obdobja ogrevanja, je pravi čas za pregled eko dimnika. Nekateri izmed njih potrebujejo zgolj čiščenje, medtem ko drugi potrebujejo popravilo, sanacijo ali celo popolno rekonstrukcijo. Naš certificiran sistem EKOKER z vsemi pripadajočimi elementi je poleg novogradnje, primeren tudi za popravilo, sanacijo oz rekonstrukcijo.

OGM-BI d.o.o. - podatki in kontakt

Naše podjetje OGM-BI d.o.o iz Vrhnike pri Ljubljani s postavitvijo eko dimnikov deluje že 25 let in ima za seboj imamo bogato zapuščino dimnikov z vsemi komponentami, katerih cenik je bil vedno tržno konkurenčen. Poleg številnih (preko 30.000) slovenskih in avstrijskih domov, nam zaupajo tudi podjetja. Pri izgradnji visokotemperaturnih industrijskih peči na tekoča, plinasta in trda goriva v energetiki, metalurgiji, steklarstvu, keramični in kemični industriji izbrali naše varne in kvalitetne izdelke iz ognjevzdržnih materialov. Na trgu smo prisotni na več kot 70ih prodajnih mestih, kjer nas lahko kontaktirate in povprašate o eko dimnikih, obiščete in bolje spoznate naše proizvode in si ogledate naše cenike. Poleg inovativnih, dolgotrajnih in varnih proizvodov, vam lahko naši strokovni in certificirani sodelavci pomagajo pri dimenzioniranju ekoloških dimovodnih naprav glede na izbrano kurilno napravo ter svetujejo glede izbora najprimernejših materialov in elementov. Poznavanje inovativnih trendov s področja tehnologij ognjevzdržnih materialov, gradnje peči, toplotne izolacije in energijske učinkovitosti dopolnjujemo s stalnim izpopolnjevanjem. Vašega obiska se veselimo na naslovu: Pod Hruševco 32 na Vrhniki.

eko dimnik - kontakt