Ponudba
Pošlji povpraševanje

Zidanje dimnika je zahteven postopek

Zidanje dimnika ni gradbeno delo, katerega bi se lahko lotil kdorkoli. Nov dimnik bo namreč del celotnega sistem ogrevanja in pogosto se zgodi, da je prav dimnik tisti, kjer se lahko pojavijo težave zaradi napak, ki jih premalo usposobljeni izvajalci zagrešijo pri zidanju dimnika. Zidanje dimnika namreč zahteva visoko znanje, da se izognemo morebitnim pomanjkljivostim oziroma napakam. Pozidava dimnikov je pomembna zaradi več razlogov. Zidanje dimnika hiše oziroma zidanje dimnika za kamin je povezano predvsem z izkoristkom kurilnega telesa in z varnostjo stanovalcev.

UGODNE CENE ZA EKOLOŠKO GRADNJO DIMNIKOV

Zidanje dimnika je povezano tudi z vprašanjem varnosti

zidanje dimnikov za kamineZidanje dimnika mora biti opravljeno strokovno, ker bo nov dimnik iz bivalnega okolja odvajal dim oziroma škodljive emisije, ki nimajo mesta v bivalnih prostorih. Če je zidanje dimnika za kamin neprimerno, se lahko zgodi, da v bivalni prostor vdrejo omenjene emisije, kar lahko ogrozi zdravje oziroma življenje stanovalcev. Zato je zelo pomembno, da izdelavo dimnikov opravi usposobljena oseba. Pravilna pozidava dimnikov pa je pomembna tudi zaradi možnosti požara. Če je zidanje dimnika izvedeno napačno, se lahko zgodi, da bo v dimnik vdrl ogenj. Takšno povsem neprimerno oz. amatersko zidanje dimnika hiše lahko povzroči požar, ki lahko ogrozi življenja stanovalcev in povzroči veliko gmotno škodo. Inox dimniki so za montažo sicer enostavnejši, a kljub temu priporočamo, da jih vgradijo profesionalci.

PREBOJI ZA DIMNIŠKE JAŠKE

Nov dimnik vam lahko prihrani stroške ali povzroči luknjo v denarnici

izdelava dimnikov za hišeČe je zidanje dimnika izvedeno pravilno, boste s pomočjo novega dimnika prihranili, saj bo izkoristek vašega kurilnega telesa optimalen. Če pa nov dimnik ne bo izveden pravilno, pa se lahko zgodi, da izkoristek vašega kurilnega telesa ne bo optimalen. Posledica tega bo, da boste za isto stopnjo ogretosti prostora porabili več kurjave, kar pomeni višje stroške za vaš žep in tudi za okolje, saj ga boste po nepotrebnem prekomerno onesnaževali.