Ponudba
Pošlji povpraševanje

Šamotna malta - ugodna cena šamotnih izdelkov

Tako kot vsi šamotni izdelki je tudi šamotna malta, ki služi kot vezivo med šamotnimi opekami, ognjevzdržen material, ki prenese temperaturne obremenitve 1600°C, zato jo lahko brez skrbi uporabimo za obloge kotlov, kurišč, spodnjih delov dimničnih tuljav oz. dimnikov ter tam, ker so prisotne velike temperature. V podjetju OGM-BI vam je na voljo izjemno kakovostna šamotna malta (cenik izdelkov se nahaja na naši spletni strani), saj je samo s kakovostnimi izdelki zagotavljeno varno in nemoteno delovanje vašega dimnika ali kamina. Poleg šamotne malte boste pri nas lahko dobili tudi ostale šamotne izdelke, kot so šamotni beton, šamotne plošče, šamotno lepilo in šamotna opeka.


Šamot je mešanica glin in primesi, npr. šamotnih zrn, ki je obdelana tako, da pridobi ognjevzdržne lastnosti. To lahko dosežemo s postopkom vlečenja, pri čemer pridobimo klasičen pečarski in dimniški šamot, ki se uporablja pri izdelavi dimnikov, ali pa s stiskanjem, kar nam daje industrijski šamot. Pečarski šamot uporabljamo pri izdelavi kaminov predvsem zato, ker zadržuje oziroma akumulira toploto in jo nato enakomerno oddaja v prostor. V praksi to pomeni, da se šamotna opeka, kot tudi šamotna malta, ki jo pozidamo okoli kaminskega vložka, ob kurjenju kamina ogreje. Toploto oddaja tudi še potem, ko ne kurimo več.

Priprava šamotne malte za uporaboŠamotna malta - hitra priprava in enostavna uporaba

Kot vsak naš šamotni izdelek ima tudi šamotna malta na embalaži navodila, kako poteka priprava in kakšna je uporaba šamotne malte. Po zaslugi teh navodil je priprava hitra, uporaba pa enostavna. Seveda pa se lahko kadarkoli po pomoč obrnete na nas. Z veseljem vam bomo svetovali, saj si želimo, da bi bili tako priprava kot uporaba šamotne malte za vas čim bolj enostavni.
Ker je šamotna malta naš lasten proizvod, poteka njena priprava pri nas. V razmerju 1:1 zmešamo šamotno moko in ognjeodporno glino ter dodamo vodo. Mešanico nato sušimo in žgemo, da ta postane trda.

Bi radi imeli šamotni dimnik? Zakaj torej ne bi uporabii naših kakovostnih in cenovno ugodnih šamotnih izdelkov, med katerimi je tudi šamotna malta? Široka uporaba šamotne malte in ugodna cena je navdušila že mnoge. Zato nikar ne odlašajte in čim prej obiščite podjetje OGM-BI na Vrhniki.
Vabljeni.