Ponudba
Pošlji povpraševanje

EKOKER - pravi slovenski dimnik, narejen v domači proizvodnji

V podjetju OGM-BI d.o.o. vam ponujamo pravi slovenski dimnik, ki je zasnovan na podlagi naših izkušenj in znanj, predvsem pa izdelan v lastni proizvodnji. Slovenski dimnik EKOKER je narejen iz visokokakovostnih elementov, kot je na primer okrogla dimna tuljava iz najboljšega šamota, po zaslugi katere vam bo vaš šamotni eko dimnik služil še vrsto let. Ker je slovenski dimnik izdelan že kot celoten dimniški sistem, je montaža dimnika hitra in enostavna, saj vključuje le sestavljanje posameznih elementov med seboj. Odlikuje ga tudi ugodna cena, odlične toplotno izolacijske lastnosti ter možnost priključitve kotlov za plin, olje in trda goriva. Naš, torej slovenski dimnik, je tudi visoko odporen na vlago, kisline in visoke temperature. Protipožarno varnost pa zagotavlja odlična plinotesnost dimnika.

Zakaj bi izbrali dimnik tujega izvora, če pa lahko na domačih tleh po ugodni ceni dobite vrhunski slovenski dimnik EKOKER. Obenem pa boste z njim prispevali k čistejšemu okolju.

Slovenski dimnikGradnja dimnika - višina vpliva na vlek

Dimnik predstavlja končni člen ogrevalnega sistema, ki skrbi za odvajanje dimnih plinov iz kurilnih naprav, kot so peči, kamini in štedilniki. Zato je pravilna gradnja dimnika še kako pomembna, saj je od tega odvisno nemoteno in učinkovito delovanje ogrevalnega sistema. Obenem pa tudi naša varnost. Če gradnja dimnika ni narejena v skladu s stroko, lahko to povzroči veliko škode. Ogroženo je lahko tudi naše zdravje in celo naše življenje. Zato mora gradnja dimnika potekati v skladu z najvišjimi standardi in vključevati le vrhunske materiale. Predvsem pa moramo to opravilo prepustiti izkušenim strokovnjakom.

Velikost in vrsta dimnika je odvisna od cele vrste dejavnikov, kot so na primer lokacija kurilne peči v hiši, višina stavbe, način ogrevanja, toplotna moč kurilnega kotla, izkoristek kotla in vrsta kurilne naprave.

Od višine stavbe je odvisna višina dimnika. Dimnik ima dve višini: celotna višina dimnika se meri od tal do vrha dimnika, delujoča višina dimnika pa od priključka za grelno telo do vrha dimnika. Slednja je pomembna za vlek dimnika. Najmanjša višina dimnika je odvisna od višine in naklona strehe, kurilne naprave in vrste goriva.

Vas zanima, kako ugodni so naši dimniki? Cenik si lahko ogledate na naši spletni strani. Poleg ugodne cena pa vam zagotavljamo, da bo gradnja dimnika opravljena strokovno, hitro in zanesljivo. Slovenski dimnik EKOKER je prava izbira za vas, zato nikar ne odlašajte in nas obiščite. Vabljeni.