Šamotna malta - njena uporaba prisotna povsod, kjer so visoke temperature

Priprava šamotne malteŠamotna malta je ena najpogosteje uporabljanih malt. Po zaslugi sestavin, kot so šamotna moka, ognjeodporna glina in voda, lahko šamotna malta prenese temperaturne obremenitve 1600°C, zato je uporaba šamotne malte prisotna pri oblaganju kotlov, kurišč, spodnjih delov dimničnih tuljav oz. dimnikov ter tam, ker so prisotne velike temperature. Poleg široke uporabe se šamotna malta lahko pohvali tudi s tem, da je njena priprava hitra in enostavna - zahvaljujoč navodilom na embalaži izdelka.
Pečarski šamot zadržuje oziroma akumulira toploto in jo nato enakomerno oddaja v prostor. V praksi to pomeni, da se šamotna opeka, s katero pozidamo kaminski vložek, ob kurjenju kamina ogreje. Toploto oddaja tudi še potem, ko ne kurimo več. Z uporabo šamota tako lahko dodatno izkoristimo kaminski vložek.
V podjetju OGM-BI so vam na voljo različni šamotni izdelki, med katerimi je tudi izjemno kakovostna šamotna malta (cena oz. cenik izdelkov se nahaja na naši spletni strani). Samo s kakovostnimi izdelki je zagotavljeno varno in nemoteno delovanje vašega dimnika ali kamina.

Šamotna malta - tako priprava kot uporaba navedeni na embalaži

Šamotna malta ima na embalaži navodila, zaradi katerih je priprava šamotne malte hitra in enostavna. Vse, kar je treba narediti je, da šamotno moko in ognjeodporno glino zmešamo v razmerju 1:1 ter dodati vodo. Mešanico nato sušimo in žgemo, da ta postane trda. Šamotna malta je lasten proizvod podjetja OGM-BI, zato poteka njena priprava v podjetju.
Medtem ko mora sveža šamotna malta biti dovolj plastična, lepljiva in se mora dobro prilegati na površino, pa mora strjena imeti zadostno trdnost, stalno prostornino, obstojnost na zunanje vplive.

Šamotna malta - široka uporaba in ugodna cena šamotnih izdelkov OGM-BI

Bi radi imeli šamotni dimnik ali kamin? Zakaj ne bi pri zidanju uporabili kakovostne in cenovne ugodne šamotne izdelke podjetja OGM-BI? Ni samo šamotna malta tista, ki jo odlikuje enostavna in hitra priprava ter široka uporaba. Poleg šamotnih izdelkov iz lastnega programa vam podetje OGM-BI nudi tudi šamotne izdelke enega najbolj kakovostnih proizvajalcev tovrstnih izdelkov, podjetja PrŠ¯myslovč Keramika.