Ponudba
Pošlji povpraševanje

Vzdrževanje starega dimnikaVzdrževanje dimnika je nujno potrebno

Sodobni dimniki so danes izdelani iz trpežnih materialov, kot sta keramika in nerjaveča pločevina, saj morajo biti kos novim kurilnim napravam, zato je vzdrževanje dimnika zelo pomembno. Starejši dimniki so težki, masivni, lahko se krušijo, slabo vlečejo dim ali pa preprosto ne ustrezajo sodobnim standardom za kurilne naprave. V takem primeru svetujemo sanacijo starega dimnika. V kolikor je vaš dimnik v solidnem stanju, popravilo dimnika (ceno in ostale informacije lahko dobite preko elektronske pošte) ni potrebno, saj zadostuje že čiščenje dimnika. Pravilno vzdrževanje dimnika njegovo življenjsko dobo podaljša na več kot 30 let. Dimnik predstavlja končni člen ogrevalnega sistema, ki skrbi za odvajanje dimnih plinov iz kurilnih naprav, kot so peči, kamini in štedilniki, zato poskrbite za redno vzdrževanje dimnika.

Vzdrževanje in popravilo dimnikovSanacija starega dimnika, da bo ta varen

Sodobni dimniki so odporni na vročino, vlago, korozijo in nudijo protipožarno varnost, kar pa ne drži za vse starejše dimnike, na katerih je potrebno izvesti vzdrževanje dimnika. Prav popravilo dimnika - cena pri nas je ugodna - je ključna za njegovo varno delovanje. Sodobno vzdrževanje dimnika in popravila (razširitev tuljave, popravilo dimnika) zahtevajo le manjše gradbene posege. Popravilo dimnika izvedemo hitro, natančno, brez pretirane nesnage in po ugodni ceni. Prepričani smo, da boste z opravljeno obnovo dimnika zadovoljni, hkrati pa bo po temeljiti obnovi dimnika le-ta bistveno bolje deloval.

SANACIJA STAREGA DIMNIKA JE LAHKO UGODNA

Sanacija starega dimnika za pravilen odvod dima

Sanacija starega dimnika z naše strani bo odpravila kondenzirano vlago, ki nastaja pri starejših dimnikih, povezanih na sodobne ogrevalne sisteme, saj se ti pogosteje vklapljajo in izklapljajo. Kvalitetno popravilo dimnika bo vašemu dimniku zagotovilo daljšo življenjsko dobo. Redno vzdrževanje dimnika, še posebej njegovo čiščenje, zagotavlja dober vlek in varnost pred požari. Kakovostno popravilo dimnika, obnovo, izdelavo, vrtanje in čiščenje dimnika za vas opravimo pri podjetju OGM-BI d.o.o. iz Vrhnike, za čiščenje dimnika pa poskrbi pristojna dimnikarska služba.