Ponudba
Pošlji povpraševanje

Nov dimnik za učinkovito delovanje ogrevalnega sistema

Nov dimnik izberite preudarno, saj zidanje dimnika hiše ni preprosto. Načrtovanje in zidanje dimnika hiše je poseg, ki ga moramo zaupati strokovnjakom, če se želimo uspešno izogniti prezgodnji obnovi dimnikov.


Se odločate za nov dimnik?

Najbolj poceni dimniki so montažni, ki so tudi najhitrejši za izgradnjo. Klasično zidanje dimnika se začne že v notranjem delu hiše, nato pa se dimnik še dodatno izolira. Dimniški sistem EKOKER je slovenski dimniški sistem na ključ, primeren za vse vrste goriv.


Kakšne lastnosti mora imeti vaš nov dimnik?

Nov dimnik naj se hitro ogreje in hitro ohladi, naj bo nepropusten in odporen na kondenz. Vaš nov dimnik mora odvajati dimne pline iz kurilne naprave v ozračje. Pri kurjenju s trdimi gorivi dimnik ne sme biti nižji od petih metrov, pri plinu pa ne nižji od štirih metrov. Sanitarna varnost dimnika pomeni, da iz dimnega jaška v bivalne prostore ne smejo uhajati dimni plini. Preprečiti je treba tudi vdor vode s strehe v dimnik. Obroba se namesti okoli spoja dimnika in strehe. Ponudba različnih izvedb dimnikov je pestra, lahko pa izberete tudi slovenski dimnik. Cene lahko preverite na www.ogm-bi.si.

Kdaj je potrebna obnova dimnikov?

Dotrajani dimniki ne odvajajo več vseh plinov kurilne naprave, to pa je lahko škodljivo in nevarno za vaše zdravje in dom. Saje v dimniku lahko povzročijo vžig in lokalni požar v dimniku, obstaja pa tudi nevarnost, da požar uide izven sten dimnika. Kadar je poškodba dimnika prevelika, je obnova dimnika nujna. Rušenje dimnika se izvaja redko, le pri zelo starih objektih, kjer je edina možnost nov dimnik. Pri mlajših objektih se izvede obnova dimnikov , ki je razmeroma poceni. Dimniki se letno pregledajo ob koncu kurilne sezone, ko se sanira vsak poškodovani dimnik. Obroba na mestu kjer se prebije streha, je zaščita pred vdorom vode in se lahko zamenja med tem, ko poteka obnova dimnikov.

EKO DIMNIK

ekoker nov dimnikpoceni obnova dimnika