Pošlji povpraševanje

Alarmni sistemi pomagajo pri detekciji in preprečevanju vlomov

Časi, ko so ljudje lahko puščali odklenjena vhodna vrata so definitivno minili in se nam dandanes zdijo, kot nekaj, kar smo nekoč slišali v pravljici. Vlomilci pa ne izbirajo več le prestižnih sosesk, temveč tudi manj obljudene, odročne, neosvetljene predele naselij ter vse pogosteje stanovanja v blokovskih naseljih. Ali ste se že kdaj spraševali kakšna je najboljša oblika varovanja vašega doma

Alarmni sistemi nam pomagajo pri zaznavanju vdorov, nepooblaščenih vstopov v stavbe ali prostore, požarov, preprečevanju kraje ali škode na lastnini ter osebni zaščiti pred vsiljivci. Alarmni sistemi za stanovanje se uporabljajo v stanovanjskih, lahko pa tudi poslovnih, industrijskih in vojaških objektih. Primarni funkciji alarmnih sistemov za stanovanje, ki tudi javljajo vlome, sta takojšnja zaznava in poročanje o dogajanju na objektu, odločiti se je potrebno le, ali bodo poročali direktno izbranemu varnostno nadzornemu centru z intervencijsko skupino, ali lastniku oz. uporabniku sistema. Alarm za hišo lahko kombinirate tudi z nadzornimi kamerami za samodejno snemanje dejavnosti vsiljivcev. Na ta način lahko služijo kot vmesnik za dostop do kontrolnih sistemov, kot je na primer električno zaklepanje vrat. Ob zaznavi vloma alarmni sistem prav tako sproži notranje in zunanje sirene, kar pritegne pozornost okolice in povzroči psihološki efekt na nepridiprava, ki najpogosteje svoje dejanje prekine. 

Poleg nič koliko različnih vrst alarmnih sistemov za stanovanja, različnih kamer, načinov upravljanja itd., poznamo navadne in brezžične alarmne sisteme. Brezžični alarmni sistemi so zelo priljubljeni, saj so izjemno zanesljivi, čas njihove namestitve pa je, v primerjavi z ožičenimi alarmnimi sistemi precej krajši. Sodobni brezžični alarmni sistemi so tudi zelo praktični, saj v primeru selitve ali prenove nudijo večjo prožnost.
V zadnjem času, je zaradi vpliva razvoja pametne tehnologije, na področju tehničnega varovanja objektov s sistemi javljanja vloma, opazen velik napredek glede tega kako se alarmni sistemi upravljajo. Alarmne sisteme lahko namreč v celoti upravljate s pomočjo pametnih telefonov in tablic.

DSD alarmne centrale za stanovanja in hiše

DSC alarmi omogočajo enostavno upravljanje

V podjetju Mobicom d.o.o. imamo 20 letne izkušnje na področju tehničnega varovanja, za zadovoljstvo naših cenjenih strank pa skrbijo naše strokovno znanje, kakovostne storitve in vrhunski izdelki

Pri nas so na voljo DSC alarmi, alarmni sistemi, za stanovanje, ki med uporabo funkcije Connect Alarm nudijo popolno podporo temnega načina (če je ta omogočen v mobilni napravi), za zmanjševanje količine modre svetlobe in pomoč pri podaljševanju življenjske dobe baterije. Tovrstni alarm za hišo vam prav tako nudi možnost uporabe aplikacije s funkcijama Face ID ali Touch ID (če je omogočena v mobilni napravi) ter s tem intuitivno in varno avtentifikacijo za odklepanje naprave in dostop do aplikacije Connect Alarm. Za še enostavnejše upravljanje je dodana tudi možnost vklopa in izklopa stanovanjskega alarmnega sistema z enim samim pritiskom namesto dvema ter možnost vklopa / izklopa izhoda PGM z enim pritiskom.