Lesena okna za naraven videz vašega doma

Lesena okna pri obnovi ali gradnji doma nedvomno predstavljajo veliko investicijo, ki pa se kasneje splača, saj je njihova življenjska doba zelo dolga.

Lesena okna in vrata so nekdaj veljala za merilo vsakega doma, saj je bil les skorajda edini material, ki je bil na voljo za njihovo izdelavo. Z razvojem tehnologije in prihodom drugih materialov, denimo PVC mase in kovin, kakršna je denimo aluminij, so na trg prišli tudi drugačni produkti.

Z vzponom trajnostnega koncepta in varstva okolja pa lesena okna zopet postajajo bolj priljubljena, zanje pa se odloča vse več kupcev.

Lesena okna Kli

Podjetje Okna Kli Ambient d.o.o. nudi tako standardna lesena okna, a izdeluje tudi okna po meri. V svoji ponudbi imajo kvalitetna lesena in alu-les okna, ki niso le odporna na zunanje vplive ter se tako ponašajo z dolgo življenjsko dobo, pač pa vašemu domu podarijo naraven videz.

Kvalitetna lesena okna iz masivnega lesa

Čeprav lesena okna dandanes še zdaleč ne predstavljajo edine možnosti pri nakupu oken, pa les še vedno uvrščamo med material, ki uživa veliko priljubljenost. V času, odkar obstajajo kvalitetna lesena okna, so na trg prišla tudi denimo PVC okna in okna iz kovin, kot je aluminij.

Čeprav se PVC okna odlikujejo po svoji trpežnosti, preprostem vzdrževanju in razmeroma nizki ceni, pa ta material ne slovi po svoji naravnosti. V primerjavi z umetnimi materiali, ki sicer so dobro odporni na zunanje vplive, so lesena okna neprimerno bolj trajnostna.

Les je namreč naraven material, ki vzbuja občutek domačnosti in topline. Okna Kli Logatec so kakovostna lesena okna po meri z modernimi elementi: lesena okna tako niso zgolj iz masivnega lesa, pač pa tudi modernih oblik. Slednje vašemu domu da občutek topline in naravnosti, a vseeno poskrbi za njegov moderen izgled.

Preverite tudi ponudbo lesenih vrat

Okna po meri in okna standardnih oblik

Lesena okna nudijo veliko možnosti: njihov okvir je iz masivnega lesa, pri čemer je mogoča izbira med več različnimi vrstami lesa. Še posebej priljubljena sta denimo smreka in macesen. Naslednji element, na katerega je treba biti pozoren, pa je zasteklitev.

Možna je dvojna ali trojna zasteklitev, na odločitev pa najbolj vpliva to, kako dobre zvočne in toplotne izolativnosti si želite. Že sama lesena okna, tako standardnih mer kot tudi okna po meri, so dober toplotni in zvočni izolator. S trojno zasteklitvijo pa se ta lastnost še izboljša.

Okna Kli Logatec nudijo oboje, prav tako pa širok izbir oken standardnih mer. V kolikor gre za nestandardne dimenzije, pa pridejo v poštev okna po meri. Slednja se povsem prilagodijo danim dimenzijam, v Okna Kli Ambient d.o.o. pa upoštevajo tudi vaše želje in potrebe glede videza oken in morebitnih dekorativnih elementov. Zasnovo lesenih oken lahko tako povsem prepustite profesionalcem.

Lesena okna so pomemben element vašega doma, zato je treba izbrati takšna, ki bodo ustrezala danim pogojem, a tudi lepo dopolnila videz vašega doma. V kolikor že veste, česa si želite, in je vaš dom standardnih dimenzij, potem v poštev pridejo standardna lesena okna. Lahko pa izdelate tudi okna po meri, ki bodo izdelana do milimetra natančno in bodo tako zagotavljala kar najboljšo zvočno in toplotno izolacijo.

Lesena okna po meri

Eko sklad subvencije za okna za prihranek pri nakupu

Lesena okna niso le kakovostna lesena okna, ki sledijo trajnostnemu konceptu in so dober toplotni ter zvočni izolator, pač pa omogočajo tudi prihranek. Eko sklad s subvencijami za okna namreč omogoča nepovratno finančno spodbudo ob naložbi v večjo energijsko učinkovitost vaše stavbe. V kolikor torej obnavljate svoj dom, se vam splača odločiti za lesena okna, najsi bodo to okna po meri ali pa standardna kvalitetna lesena okna. Eko sklad subvencije za okna vam ob nakupu lesenih oken tako nudi nepovratno subvencijo, za katero zaprosite ob vgradnji oken. Pravica do te nepovratne finančne spodbude pa vam pripada, v kolikor se odločite za zamenjavo oken in ostalih zasteklitev z novimi, energijsko učinkovitimi lesenimi okni z dobro toplotno prevodnostjo in trojno zasteklitvijo.

Prihranek ob nakupu kvalitetnih lesenih oken

Okna po meri, ki jih lahko pri podjetju naročite po željenih dimenzijah, so lesena okna ali alu les okna z dvojno oziroma trojno zasteklitvijo. Čeprav obstajajo tudi druga kakovostna okna, pa prav lesena okna veljajo za dober zvočni in toplotni izolator.

Slednje je pomembno tudi za pridobitev subvencije za okna Eko sklada, ki vam omogoča do 20-odstotni povratek stroškov naložbe. To velja v primeru, da se odločite za menjavo oken v svojem domu za lesena okna s trojno zasteklitvijo in dobro toplotno izolativnostjo. Na ta način lahko kupite kakovostna okna, ki so prijazna do narave, kvaliteta pa pri tem ostaja enaka.

Kvalitetna lesena okna po meri