Pošlji povpraševanje

Betonski tlakovci za urejeno okolico stavbe

Izdelki iz betona so že vrsto let izjemno priljubljena izbira pri urejanju vrta oziroma zunanjih površin, saj so precej trpežni, obenem pa ne zahtevajo veliko vzdrževanja. Tlakovci brez dvoma ostajajo na prvem mestu, ko se ljudje odločajo, da bodo uredili ali prenovili okolico svojega doma ali poslovne stavbe. Razlogov za to je veliko: betonski tlakovci so lepi, omogočajo tako rekoč nešteto kombinacij, so praktični, hkrati pa tudi cenovno ugodni.

betonski tlakovci

Tlakovci omogočajo popolno prilagajanje terenu in vašemu okusu

Med bistvene prednosti, ki tlakovce postavljajo daleč pred druge materiale za urejanje dvorišč in dovoznih poti (na primer asfalt), zanesljivo spada njihova pestrost. Pri nobenem drugem materialu namreč nimate na voljo toliko različnih možnosti, kot jih ponujajo betonski tlakovci. Izdelki so različnih oblik, velikosti in barv, tako da lahko vaše dvorišče poljubno oblikujete - izdelate edinstven vzorec, kombinirate različne velikosti in barve ali pa izberete nevpadljivo in enobarvno tlakovano dvorišče. Če ste vešči polaganja in imate s tem izkušnje, se lahko urejanja s tlakovci lotite tudi sami, v nasprotnem primeru pa vam svetujemo, da delo kljub vsemu prepustite strokovnjakom. 

VEČ O TLAKOVCIH H

Prednosti in cena tlakovcev

Poleg pestrosti, ki jo ponujajo tlakovci, je v primerjavi z asfaltom njihova prednost tudi v tem, da so v poletnih mesecih betonski tlakovci prijetno hladni, medtem ko se asfalt lahko segreje do te mere, da postane zadrževanje na ali ob njem neprijetno. Poleg tega je kakršen koli poseg (kopanje, polaganje kablov, cevi ...) pri tlakovcih precej lažji, saj jih zlahka odstranite in po končanih delih spet položite. Cena tlakovcev je sicer nekoliko višja, a druge prednosti brez dvoma pretehtajo.