Pošlji povpraševanje

Kakovostna toplotna črpalka mitsubishi ecodan

Pri nakupu toplotne črpalke gre zaupati zanesljivemu proizvajalcu, ki je na trgu že vrsto let. Mitsubishi Electronic je eden izmed glavnih proizvajalcev ogrevalnih in hladilnih enot. S svojo tehnologijo je vodilno podjetje za učinkovite toplotne črpalke, ki minimalno obremenjejo okolje. Ecodan je ime njihove serije toplotnih črpalk zrak-voda, ki so sestavljene iz dveh enot, iz zunanje in notranje. Med seboj jih je mogoče kombinirati in tako doseči kar najbolj učinkovito kombinacijo za svoje potrebe. Toplotna črpalka mitsubishi ecodan je izjemno priljubljena pri potrošnikih, saj je zelo učinkovita pri ogrevanju prostorov in sanitarne vode, kar se odraža pri precej znižanih mesečnih položnicah za ogrevanje. Sistem ecodan zaznamuje tudi kompaktna konstrukcija, ki jo je moč zelo enostavno montirati in vzdrževati, kar se hitro pokaže v ecodan ceniku delov in montaže.

Ecodan test

Natančneje predstavljena toplotna črpalka mitsubishi ecodan

Ecodan je sestavljen iz zunanje in notranje enote. Zunanje komponente obstajajo v različno močnih modelih, zato lahko izberemo tistega, ki je najbolj primeren za naše razmere. Če želimo, lahko sistem ecodan kombiniramo z novo generacijo zunanjih enot zubodan. Zunanje enote ecodana odlikuje izjemno tiho delovanje (okoli 40 dB), ki je primerljivo s hrupom, ki ga običajno zaznamo v knjižnici.

Pri notranji opremi sistema ecodan pa je moč izbirati med stensko vodno enoto, ki je namenjena pripravi ogrevalne vode (hydrobox) ali vodni enoti, ki ima vgrajen 200-litrski rezervoar sanitarne vode (cylinder). Kljub veliki zmogljivosti tega rezervoarja je enota prostorsko kompaktna. Njena prednost je, da jo je moč kombinirati z že obstoječim ogrevalnim sistemom.

POLEG TOPLOTNE ČRPALKE JE POTREBNO IZBRATI TUDI PRAVO ZUNANJO ENOTO

Ecodan – prednosti napredne tehnologije

Ecodan se od ostalih toplotnih črpalk razlikuje po sodobni inverterski tehnologiji. To pomeni, da sistem sam spremlja temperaturo ogrevanih prostorov in temperaturo zunanjega zraka ter svoje delovanje temu prilagaja. S tem se zmanjšajo izgube odvečne energije in se posledično izboljša izkoristek toplotne črpalke.

Boljši izkoristek je potrdil tudi ecodan test: Naredila ga je neodvisna organizacija BRE, vodilna v testiranju in izdajanju ceritfikatov za izdelke, povezane z gradnjo. Ecodan test je bil narejen za model 8,5kW (eden izmed najbolj priljubljenih modelov, ki obratuje do 9 kW) za segrevanje 180 l vode iz 12 stopinj na 55 stopinj. Rezultati so bili izjemno dobri: ecodan test je pokazal COP 3,2 za segrevanje vode in 3,6 za segrevanje zraka, povprečno torej 3,45 COP (COP je merska enota učinkovitosti toplotnih črpalk: za eno enoto porabljene energije jo je ecodan proizvedel triinpolkrat več).

Enostavno upravljanje in prilagajanje uporabniku

Ecodan združuje v sebi sodobno tehnologijo, zaradi česar učinkovito izrablja obnovljive vire, kar za potrošnika pomeni precej nižje stroške ogrevanja prostorov in vode. Pri uporabnikih pa je priljubljen med drugim zato, ker je preprost za uporabo in se zlahka kar najbolj prilagodi potrebam po ogrevanju. Z brezžičnim oddajnikom je namreč moč regulirati dva različna temperaturna kroga; na primer enega za talno ogrevanje in drugega za radiatorje. Oba je mogoče časovno različno sprogramirati, tako da res zadostimo vsem potrebam po udobno toplem domu, ne da bi pri tem izgubljali nepotrebno energijo.

ecodan 9 kW cenik

Ecodan cenik - cenik, ki si ga sestavimo glede na lastne potrebe

Ker je mogoče kombinirati več različno močnih zunanjih enot z notranjimi, si je potrebno svoj ecodan cenik sestaviti glede na lastne potrebe. Zunanje enote so lahko zelo majhne, delujejo med 1,5 kW in 5 kW, povprečno velika je enota mitsubishi ecodan 9 kW, obstajajo pa tudi velike enote, ki delujejo do 14 kW. Če poskušamo ogrevati večstanovanjski objekt ali večje javne prostore, lahko do šest takšnih enot povežemo v kaskadni sistem z enotnim krmiljenjem, s čimer dosežemo moč do 84 kW. Kot vidimo, je kombinacij zunanjih in notranjih komponent kar nekaj, ecodan cenik pa ponavadi navaja zgolj cene za posamezne komponente. Da bi si olajšali preračunavanja vseh komponent, je najbolje, da se obrnimo na pooblaščenega zastopnika za ecodan. Cenik, ki nam ga bodo pripravili, bo tako povsem prilagojen našim potrebam.