Pošlji povpraševanje

Ogrevalne toplotne črpalke z Mitsubishi zunanjo enoto za poceni ogrevanje prostorov in sanitarne vode

Delovanje Ogrevalne toplotne črpalke Orca je sestavljeno iz notranje enote z različno velikimi bojlerji ter zunanje Mitsubishi enote. Pri vprašanju katero toplotno črpalko zrak voda izbrati, se je najbolje orientirati glede na površino bivalnega prostora, ki ga je potrebno ogreti, ter na število članov v gospodinjstvu, pri čemer je mogoče izbirati med različnimi kapacitetami bojlerjev, ki segrevajo sanitarno vodo. Orca Ogrevalna toplotna črpalka ima takšno delovanje, da se naprave lahko priklopijo na že obstoječ ali načrtovan sistem ogrevanja, kar omogoča, da se sistem v primeru okvar ali zelo nizkih zunanjih temperatur preklopi na drug vir ogrevanja ali na vgrajene elektro grelce. Bivalentni ogrevalni način zagotavlja, da stanovanje ali hiša nikoli ne ostane brez virov za talno ali radiatorsko ogrevanje ter segrevanje sanitarne vode. Ogrevalna toplotna črpalka v visokotemperaturni ali nizkotemperaturni izvedi nudi regulacijo sistema z nastavitvami temperatur ter dnevnih in nočnih intervalov. Enostavno krmiljenje sistema poteka preko telefona, računalnika ali tablice.


Mitsubishi toplotna črpalka – Electric Zubadan in Power Inverter

Delovanje zunanje enote Electric Zubadan

Mitsubishi zunanja enota Ogrevalne toplotne črpalke je povezana z notranjo enoto, ki z  uparjalnikom zagotavlja visoko energetsko učinkovitost tudi v najbolj ostrih vremenskih razmerah. Delovanje toplotne črpalke zagotavlja visoko ogrevalno moč tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah, kar omogoča poceni ogrevanje, saj sistem kot glavni vir energije uporablja zrak. Ogrevalni visokotemperaturni toplotni črpalki Mono in Duo  sta primerni za montažo tam, kjer je potrebno radiatorsko ogrevanje, predvsem v objektih z veliko površino radiatorjev. Delovanje zunanje enote Electric Zubadan, ki je del visokotemperaturne toplotne črpalke, uporablja tehnologijo injektorskega vbrizgavanja hladiva, kar omogoča, da sistem deluje tudi pri zunanjih temperaturah do -28 stopinj Celzija in pri -15 stopinj Celzija ob polni grelni moči. Mitsubishi zunanja enota Electric Power Inverter za nizkotemperaturne Toplotne črpalke MONO in DUO je primerna za talno, stensko in stropno ogrevanje ter segrevanje sanitarne vode v novogradnjah in dobro izoliranih objektih. Toplotna črpalka z zunanjo enoto Power Inverter omogoča ob polni moči gretja temperaturo ogrevalne vode do 60 stopinj Celzija.

Orca toplotna črpalka – delovanje z optimalnim izkoristkom brezplačne energije

Ogrevalna toplotna črpalka skupaj z zunanjo in notranjo enoto uporablja za delovanje kot glavni vir energije zrak. Delovanje toplotne črpalke je vezano na optimalen izkoristek toplote zunanjega zraka, ki se v napravi pretvori v energijo, ki je potrebna za ogrevanje prostorov in segrevanje sanitarne vode. Če izberemo toplotno črpalko zrak voda, bomo s tem privarčevali na stroških električne energije. Varčno in poceni ogrevanje pa hkrati zagotavlja optimalen izkoristek energije za ustvarjanje toplote, pri čemer toplotna črpalka omogoča gretje tudi pri -28 stopinj Celzija zunanje temperature in do -15 stopinj Celzija brez izgube grelne moči, kar predstavlja tudi najbolj učinkovito rešitev za poceni ogrevanje celotne hiše ali kateregakoli objekta oziroma prostora. Toplotno črpalko zrak voda je dobro izbrati tudi zato, ker omogoča zelo tiho delovanje, pri čemer komponente učinkovito znižujejo glasnost ventilatorja in kompresorja ter hkrati preprečujejo vibracije.

Katero toplotno črpalko zrak voda izbrati?

Pri vprašanju katero toplotno črpalko zrak voda izbrati, strokovnjaki priporočajo, da naj se izbira navezuje na želeno vrsto ogrevanja in toplotno izoliranost objekta. Visokotemperaturna toplotna črpalka z Mitsubishi zunanjo enoto je primerna za namestitev v starejše in slabše izolirane objekte, ki se ogrevajo na radiator. Nizkotemperaturna toplotna črpalka zrak voda pa predstavlja dobro izbiro za montažo v novogradnjah in dobro izoliranih stavbah, ki potrebujejo tako radiatorsko kot stensko in talno gretje. Obe možnosti pa nudita tudi varčno in poceni ogrevanje sanitarne vode v vgrajenem ali že obstoječem bojlerju. Izbira Orca toplotne črpalke zrak voda je odvisna tudi od števila članov v gospodinjstvu, pri čemer so na voljo 200-litrski bojlerji za sanitarno vodo, ki so primerni za dvočlansko ali tričlansko gospodinjstvo, 300-litrski bojlerji pa so primerni za gospodinjstva s štirimi člani ali več. Podjetje Orca Energija nudi tudi izbiro MONO KASKADE toplotne črpalke zrak voda, ki je namenjena za vgradnjo v velike objekte, pri čemer lahko ogreje kar do 2.500 kvadratnih metrov. Pri tej izvedbi so nameščene do štiri Mitsubishi zunanje enote ter ena notranja enota z eno samo regulacijo.

Poceni ogrevanje – koliko električne energije porabi Orca ogrevalni sistem?

Ogrevalna toplotna črpalka zrak voda je dobra izbira, saj omogoča znižanje stroškov energetske porabe na letni ravni in zato nudi poceni ogrevanje vseh bivalnih prostorov. Pri tem Orca sistem nudi do 75 odstotkov nižje stroške pri novogradnjah ter do 60 odstotkov nižje stroške pri slabše izoliranih stavbah. Ogrevalna toplotna črpalka z Mitsubishi zunanjo enoto za svoje delovanje potrebuje le malo električne energije, saj 4kWh potrebne energije pridobi iz zraka, le 1 kWh pa iz elektrike. Delovanje toplotne črpalke hkrati dosega visoka grelna števila do 4,83 COP. Orca ogrevalna toplotna črpalka se uvrščata v najvišji energetski razred A in A++, kar še dodatno vpliva na poceni ogrevanje celotne hiše ali stanovanja. Ker Orca toplotna črpalka za svoje delovanje uporablja brezplačni zrak kot glavni vir energije, je zato tudi najbolj stroškovno učinkovita izbira med vsemi drugimi običajnimi ogrevalnimi sistemi, kot je utekočinjen naftni plin, zemeljski plin, kurilo olje, peč na pelete in električno ogrevanje.